Göksu Faaliyetleri Bıraktı- Şahin'le Top Oynadı

Göksu Faaliyetleri Bıraktı- Şahin

Esenler Belediyesi’nin 2018 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu", Oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet Raporu'nun sunumunu yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İYİ Partili Kemal Şahinle adeta top oyna

Göksu Faaliyetleri Bıraktı- Şahin’le Top Oynadı

Esenler Belediyesi’nin 2018 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu", Oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet Raporu'nun sunumunu yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İYİ Partili Kemal Şahinle adeta top oynadı.
 
Raporla ilgili olarak sırası ile İYİ Parti adına Meclis Üyesi Kemal Şahin, CHP adına Cafer Turna,  MHP adına Oğuzhan Başdoğan ve AK Parti adına da Meclisi Üyesi Osman Gökçebaş görüşlerini ifade ettiler.
 
Siya parti temcilerinin rapor ile ilgili görüşlerini açıklamalarının ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu konuştu. Göksu, bazı muhalefet meclis üyelerinin eleştirilerini cevapladıktan sonra yeni dönemde Esenler'in ortaya koyacağı beş temel perspektifinden bahsetti ve Kemal Şahinle adeta top oynadı.
 
 Önce AKP Meclis üyesi Ömer Çetinkaya ve Osman Gökçebaş, Sonra Göksu, Şahine verdi veriştirdi.
 

KEMAL BEYİN BEDENİ ESENLER’DE RUHU ESENLER’DE DEĞİL
AKP Meclis üyesi Gökçebaş,” 10 yıl boyunca birçok ötül alan bir belediye başkanı ile çalışıyoruz. EDİM, Yüzde yüz hayat, İdeal kent gibi yüzlerce projemizle Esenlerimize ve Esenler halkına hizmet yapıyoruz. Kemal Şahin az önce bir şeyler söylemek istedi ama bir türlü söyleyemedi. Söylediklerini kendisi anlamadı ki biz anlayalım. Demokrasi iki kanatlıdır ama Şahinin kanadı kırık olduğundan demokrasimiz uçamıyor. Muhalefetseniz adam gibi muhalefet yapacaksınız. Kemal Şahin ayda bir Esenlere geliyor, onun için yapılanları görmediğini anladık. Veya Kemal beyin bedeni Esenler’de Ruhunu ise Esenlere vermediği için hiç bir şeyi görmüyor.  

 
KEMAL BEYİN KENDİSİ BİLE O YAZILANLARIN BİR KELİMESİNE İNANMIYOR
Esenler Belediye Başkanı Göksu, “ Esas olan halkın onayladığı faaliyetlerdir. Esenler halkı bize % 66 oy verdi ve bizim faaliyetlerimizi onayladı. Kemal bey burada bir metin okudu, ben inanıyorum ki kendisi bile o yazılanların bir kelimesine inanmıyor. Bu metne kendisi gibi Esenleri bilmeyen ama yazılı metin hazırlamakta marifetli olanlar inanır. Kemal bey içinde bulunduğu belediye binasını görmüyor, millet bahçesini, vergi dairesini, Havaalanı kentsel dönüşümünü de görmüyor.  Kendi ilçe binalarının bitişiğindeki ve alt taraftaki kültür merkezlerini görmemek, kendi evinin yanındaki kültür merkezini görmemek bu tip muhalefet meclis üyesine yakışır. Normaldir kendisi bir muhalefet partisi üyesidir, ben kendisine ne söylesem azdır.
 
Biz her söylediğimiz söze dikkat ederiz, Kemal bey gibilerinin eksik bilgileri varsa onları da düzeltiriz. Bizler geçen dönem iyi işler yaptık, Mustafa Usta’ya ve meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Geçen dönem askeri alanla ilgili verdiğiniz çok önemli bir karala Esenlerin geleceğini kurtardık. Bu dönemde kemal bey istediği kadar konuşsun vereceğiniz kararla Esenlere hizmet yapmaya devam edeceğiz. Kemal bey, sen ne konuşuyorsun, bizler Esenlere 8.700 bin metre yer kazandırdık, sen 100 bin metreden bahsediyorsun. Tekrar söylüyorum Kemal Bey kendi söylediklerine inanmayan birisidir. O metni hazırlayan arkadaşına bizden selam olsun.
 
Esenler için ortaya koyduğumuz beş temel perspektif var. Birincisi daha zengin Esenler, ikincisi daha huzurlu ve güvenli Esenler, üçüncü daha nitelikli, daha konforlu Esenler, dördüncü daha planlı Esenler, beşinci de daha çağdaş Esenler. Bunlara ilave olarak da en son tüm imkanlarını sonuna kadar kullanan 'çocuk şehri' Esenler.
TEKSTİL ATÖLYELERİNE 'OUTLET MERKEZİ' MÜJDESİ
Esenler'de yaşayan 200 bin insanın geçim kaynağının tekstil olduğunu biliyoruz. Bizim ilk el atacağımız şey tekstil olacak. Bu amaçla ilk olarak tekstil atölyelerinin fiziki şartlarını değiştireceğiz. İkinci olarak çalışanları sertifikalı ve nitelikli hale getirerek işleri ne ise sabit hale gelecekler. Üç, işletmeyi uluslararası belgeli hale getirerek üretim ve niteliği arttıracağız. Tekstil atölyelerinde imalata dönüş yapanların, ürünlerini pazarlayacakları bir 'Outlet Merkezi' de açmayı düşünüyoruz. Gelsinler burada ürünlerini halka satsınlar" ifadeleri kullandı.
MADDE BAĞIMLISI GENÇLERE 'TARIM KÖYÜ' HAYALİ
Türkiye'de madde bağımlılığı ile ilgili en kapsamlı proje yapan Esenler belediyesidir. Dünya’da madde bağımlılığı konusunda yürütülen projelerin başarı oranı yüzde 8 ile 14 arasındayken, Esenler'de bu oran yüzde 37'dir. Bir tane hayalim var bunu da hayata geçirmek istiyorum. Madde bağımlısı çocuklara İstanbul'un dışında bir 'tarım köyü' kurmak istiyorum. Bunu üç bakanlığa proje olarak sundum, projeye destek vereceklerini söylediler. İnşallah hayata geçireceğim."
Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından 2018 yılı Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. Esenler Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı