Göksu, Ekşi Sözlük'e de Sansür Uygulattı

Göksu, Ekşi Sözlük

Daha önce gazetemiz de olmak üzere birçok yayın kuruluşuna sansür uygulatan Göksu, bu kez Ekşi Sözlük'te yer alan içeriklere de sansür uygulattı. Kullanıcıları pes ettiremeyen Göksu, dijital med

Gazetemize de Sansür Uygulatmıştı

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun geçtiğimiz günlerde bir iftar programında Ekrem İmamoğlu'na ve Trabzonlulara itham ve imada bulunmasının ardından gazetemiz olayı haberleştirmiş, ulusal ve sosyal medyada haber büyük ses getirmişti. Göksu'nun avukatları aracılığı ile Bakırköy sulh ceza hakimliğine müraacatı neticesinde arasında bizim haberimizin de bulunduğu birçok habere erişim engeli getirilmişti. Erişim engeli kararına avukatlarımız aracılığıyla itiraz etmemize rağmen hala itiraza ilişkin bir karar çıkmadı.

Murat Ağırel Ne Yazmıştı?

Seçim sonrasındaki açıklamalarıyla dikkat çeken Mehmet Tevfik Göksu'nun ve çevresinin aldığı İBB ihalelerini geçtiğimiz günlerde köşe yazarı Murat Ağırel gazetesi Yeniçağ'da yazmıştı. Ağırel yazısında, Mehmet Tevfik Göksu, Mahmut Göksu, Gazi Akmercan da aralarında bulunduğu birçok ismin Yeni Dünya Vakfı diye bir vakfın yönetim, istişare ve mütevelli heyetinde yer aldığını, vakfa araziler ve binaların devredildiğini, Akmercan Turizm Taşımacılık adlı firmanın 2010-2019 arasında aldığı 120 ihalenin toplam bedelinin 1.3 Milyar TL tutarına ulaştığını belirtmişti.

Ekşi Sözlük'te Açılan Başlığa Sansür ve Kullanıcıların Tepkileri

Türkiye'nin en büyük yerel internet medya kuruluşu ekşisözlük'te açılan “tevfik göksu'nun ibbden 1.3 milyar tl ihale alması” başlığına sözlük kullanıcıları yüzlerce yorum yapmıştı. Mehmet Tevfik Göksu iddialar üzerine açıklama yapmak yerine, en iyi bildiği şeyi yaptı, sulh ceza hakimliğine başvurarak içerikleri sildirdi. Bakırköy -. Sulh Ceza Hakimliği'nin Mehmet Tevfik Göksu'nun talebi üzerine verdiği 24/05/2019 tarih ve ----- d.iş sayılı kararı uyarınca başlıkta yer alan içeriklerin engellenmesine karar verildi. 

Mehmet Tevfik Göksu gibi uzun yıllar boyunca siyaset yapmış, zaman zaman sağduyulu tavırlarıyla kendini gösterme eğiliminde olmuş bir siyasetçinin, üzerine gelindiğinde bu denli saldırıya geçmesi ve korumak ve saygı duymak zorunda olduğu basın özgürlüğü ve halkın haber alma hürriyetine bu denli müdahale etmesi Mehmet Tevfik Göksu'nun basın hürriyetine olan inancının vatandaşlar nezdinde sorgulanmasına neden oldu. Gazetemiz gibi sansüre uğrayan ekşisözlük'te kullanıcıların yorumlarından bazılarını siz değerli okuyucularımızla paylaşmak isteriz:

“Gerçekten sildirince kimsenin haberi olmuyor mu zannediyorsunuz?”

“Mahkeme kararı ile başlık silinmese haberim olmayacak olaydır.”

“Yüce adaletimizin gösterdiği hassasiyet gözlerimizi dolduruyor.”

“Böyle sildirince haberimiz olmuyor mu sanıyorsunuz? Eğer bir kuruş yetimin hakkı bile haksız yere boğazınızdan geçtiyse haram zıkkım olsun.”

“Neden sildiriyorsunuz ki milleti de uyandırıyorsunuz? Bak ben mesela yukarıdaki bazı arkadaşların belirttiği gibi daha önceden haberimin olmadığı bir konuda haberdar oldum. Neyse teşekkürler tam bağımsız mahkemeler.”

“Mahkeme kararı ile silinmeden önce haberimin olmadığı iddia. Ben de duymuş oldum. Daha mı iyi oldu şimdi? :)”

“Neden sildirdin ki? Yapmadın mı? Mahkemenin gerekçesi ne acaba? Sulh mahkemelerinin de iyice çivisi çıktı, iş güç entri sildirmek.”

“Adalet sistemimiz nasıl hızlı işlliyor ama. :) Bu ne hız sayın mahkeme yetkilileri? Başlık henüz sol frame'den girmemişti bile.”

“Belediye başkanlığı yaptığı ilçede sokaklara çöp konteynırı koymayan biir hakkındaki iddia.”


En beğendiğimiz yorumu da ekleyerek bitirelim:

“Yayın yasakları, ambulanstan, polisten ve savcılardan erken geliyorsa muhakkak orada bir şeyler gizleniyor, birileri korunuyordur.”

*Streisand Etkisi: Eğer Vikipedi de sansürlenmemiş olsaydı sizi oraya yönlendirirdik ama biz izah etmeye çalışalım. Streisand etkisi, genel olarak  saklanmaya, gizlenmeye, sansürlenmeye veya kaldırılmaya çalışılan bir bilginin genellikle internet gibi araçlarla daha geniş kitlelere ulaşmasına deniyor.

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli