Göksu, Ehlibeyt Soyunun Yeni Neferi' Aleviler Çok Mutlu

Göksu, Ehlibeyt Soyunun Yeni Neferi

Türkiye’deki ve Esenler’deki Alevi inancı mensupları, 12 günlük Matem Orucu’nu bitirdi. Orucun sona ermesiyle birlikte, 'Ehlibeyt soyunun devamının mutluluğu için' Esenler’de bulunan 4 Alevi derneği ayr?


İlk aşure programı Esenler Hacı-Bektaş’ı veli- Anadolu Canlar cemevi’nin mensuplarının kurdukları ve merkezi Çiftehavuzlar mahallesinde bulunan yeni Cemevi’nde gerçekleşti.  Siyasilerin özellikle CHP’lilerin kartlarının düştüğü, amiyane tabirle ve kendi söylemlerine göre, kendilerinin partisine mensup mahalle delegeleri, koskoca güneş gözlüklü ilçe başkanını “adam yerine” konulmadığı bir ortamda aşureler dağıtıldı.

“ADAM YERİNE KONULMAYANLARLA ADAM YERİNE KONULANLAR AYNI MASADA”
CHP’liler ve diğerlerinin kendi söylemlerine göre adam yerine konulmadığı mekanda, kendilerini adam yerine koymayanlar ise ne yazık ki CHP mahalle delegeleriymiş. Ne yazık ki adam yerine konulmayanlarla adam yerine konulanlar aynı masadaydı. O masada adam yerine konulan Esenler Belediye Başkanı Göksu, tüm imkânları kullandı. Cemevi”ne girişi alkışlarla oldu, masası süslendi, konuşmalara sıra gelince kürsü hakimiyeti olan Göksu bir dede gibi esti gürledi… Bilmeyen veya Göksu’yu tanımayanlar “BU ADAM EHLİBEYT SOYUNUN EN MÜBAREK İNSANIDIR” der.

“BARİ BİZLERİN BURADA OLDUĞU ANONS EDİLSEYDİ”
Diğer taraftan kürsü hakkı verilmeyen muhalefet, “bu haktan vazgeçtik, bari bizlerin burada olduğu anons edilseydi. Alevi kardeşlerimiz yeni dedelerini kürsüye çıkartılar, ağırladılar, bizleri ise bir güzel aşağılar. Cemevi haklı bir talep ama sayın belediye başkanı Alevi yurttaşlarımıza Cemevi lütufmuş gibi davranıyor. Halbuki yıllarca Cemevi”ne engel olan Göksu’nun zihniyeti değil miydi? Geç kalınmış bir yeri övünerek değil, geç kalmaktan dolayı özür dilemesi gerekenlere tepki yerine bu hürmet neyin nesi?  gibi söylemlerde bulunarak tavır sergilediler ve sitem ettiler.

12 günlük Matem Orucu'nun sonrasında ise Aleviler şükür kurbanı kesiyor. Hz. Hüseyin’in oğlu Zeynel Abidin’in Kerbela’da sağ olarak kurtulmasını; böylece Hz. Muhammed’in soyunun devam etmesini kutluyor.

Sonuç…CHP Esenler ilçe başkanı “12 günlük Matem Orucu’nun galiba kurbanı…”



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli