Göksu, Döneri ve Ayranı Kaybetti

Göksu, Döneri ve Ayranı Kaybetti

CHP’li Mimar Aksal Örüklü, Esenler Belediyesi’nin kendisiyle ilgili “Halkı kin ve nefretle galeyana getiriyor” şeklindeki şikâyetini Cumhuriyet Savcılığının kovuşturmaya yer yoktur diyerek, reddetmes

Göksu, Döneri ve Ayranı Kaybetti

CHP’li Mimar Aksal Örüklü, Esenler Belediyesi’nin kendisiyle ilgili “Halkı kin ve nefretle galeyana getiriyor” şeklindeki şikâyetini Cumhuriyet Savcılığının kovuşturmaya yer yoktur diyerek, reddetmesinin ardından bölgede ilk haber gazetesine açıklamada bulundu.

Örüklü; “Geçtiğimiz günlerde CHP’li Meclis Üyesi arkadaşlarımız Meclis Toplantısını terk etmişlerdi. Şimdi açıkça söylemek gerekirse AKP’li Meclis Üyeleri sürekli toplantıya geç katıldıkları için bizim arkadaşlarımızda haklı bir tepki gösterdiler. Meclis Toplantısı başladıktan sonra gündem dışı söz alarak tepkilerini dile getirip salondan çıktılar. Haklı bir tepkiydi ve bu tepkiyi göstermeleri gerekiyordu. Kaldı ki, Mecliste 3 tane değil, 1 tane bile muhalefetten Meclis Üyesi olabilirdi. Bu şekilde olsa bile o Meclise saygıları varsa kendi belirledikleri gün ve saatte herkesten önce orada olmaları gerekir. Yani o Meclis Üyelerini orada bekletmeye kimsenin hakkı yok.

CHP’li Meclis Üyeleri huzur hakkı parasını kabul etmeyecektir
Bakın arkadaşlarımız normal saatte meclis toplantısına gelerek imzalarını attılar. İmza attıktan sonra 1 saat beklediler ve daha sonra çıktılar. Eğer imza attıkları için bir huzur hakkı alacaklarsa veya kendilerine bir ödeme yapılacaksa ben inanıyorum CHP’li Meclis Üyesi arkadaşlarımız o huzur hakkı parasını kabul etmeyecektir. Ya geri iade edeceklerdir ya da bir hayır işinde kullanacaklardır. Benimde buna olan inancım tamdır.

Hak sahipleri kendilerinin kandırıldığını iddia ettiler
Ayrıca Esenler Belediyesi “Halkı kin, nefret ve galeyana” getirdiğimi iddia ederek hakkımda suç duyurusunda bulunmuştu.  Savcılıkta, Esenler Belediyesi’nin bu talebini kovuşturmaya yer yoktur diye ret etti. Ben ilk gün ne söylediysem hala oradayım. Kimseyi de haksız yere itam etme gibi bir durumum yok. Hatırlarsanız o günlerde hak sahipleri belediyeye yürüdüler ve kendilerinin kandırıldığını iddia ettiler. Bizde bunun üzerine Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte bu konuyla alakalı bir basın açıklaması yapma gereği gördük. Ve yaptığımız toplantıda hak sahiplerinin sorunlarını dile getirdik.

Fazla inşaat hakkını vatandaşa yansıttınız mı, yansıtmadınız mı?
Ben her zaman söylüyorum Esenler Belediyesi karşılıklı evrak imzaladıkları hak sahiplerine ne söylediyse onu yapıyor. Yani o projede belediye verdiği taaddüttün arkasında duruyor. Ama benim ısrarla üzerine gittim nokta şu; siz hak sahipleriyle sözleşme yaptıktan sonra 3 kez plan değişikliği yaptınız mı, yapmadınız mı? Plan değişikliğinin ardından inşaat alanını 230 binlere çıkardınız mı, çıkarmadınız mı? İlk anlaşmadan sonra elde ettiğiniz fazla inşaat hakkını vatandaşa yansıttınız mı, yansıtmadınız mı? Benim ısrarla üzerinde durduğum konular bunlar. Zaten Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız bunlarla alakalı soru önergesi verdiler ve belediyenin vereceği cevabı bekliyoruz. Biz ne söylediysek doğrudur. Biz asla Esenler halkını aldatıcı, kandırıcı ya da Esenler halkını belediyeye düşman edici hiçbir olayın içerisine girmedik ve girmeyiz de. Biz sadece yanlış olduğunu düşündüğümüz uygulamaya itiraz ediyoruz. Ama çıkıp bunlara her hangi bir cevap veremiyorlar.

Karanlık bir yolda insanları yürütmeye çalışıyorlar
Ha belediye, “Nasıl olsa iktidar bizim, İBB bizim diyerek hesapsız bir şekilde kentsel dönüşüm yapacağız diye yola çıkmış olabilirler. Veya önce bir vatandaşı ikna edelim, son noktayı bulalım ve ondan sonra da projeyi çevirecek emsal artışını yapalım” demiş olabilir. Eğer böyleyse çıkıp bunu samimiyetle söyleselerdi. Deselerdi ki, biz önceden hiç hesap, kitap yapmadık. Sadece vatandaşla sözleşme yaptık ve vatandaşla yaptığımız sözleşmeyi yerine getirmek için böyle bir emsal artışına ihtiyaç vardı. Biz de bu artışı yaptık. O zaman eyvallah ama bunu da söylemiyorlar. Yani karanlık bir yolda insanları yürütmeye çalışıyorlar.

Güya kendilerince bizi sindirmeye çalışıyorlar
Cumhuriyet Halk Partisinden Esenler Belediye Başkan Adayı olmuş biri olarak söylüyorum. Asıl amacı Esenler halkına hizmet etmek olması gereken bir belediye başkanı, yaptıklarının yanlış olduğunu, doğru olmadığını söylüyorum. Esenlerin ve Esenler halkının haklarını savunduğum için, beni ve gazetecileri hiç çekinmeden Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet ederek suç duyurusunda bulunuyorlar. Güya kendilerince bizi sindirmeye çalışıyorlar.

Bakın hakkımda suç duyurusunun ardından bir konuşmasında şöyle diyor: “Aksal Örüklü’den kazanacağımız tazminatla Esenler halkına döner ayran ikram edeceğiz” demiş. Şimdi soruyorum, sen önce pilav ayran dağıtıyordun ne oldu acaba? Neden dağıtmaktan vaz geçtin?
Şimdi Cumhuriyet Savcılığı hakkımdaki yersiz şikâyetle ilgili kovuşturmaya yer yoktur dediğine göre, dolayısıyla tazminatı da kazanamadılar. Zaten balık, pilav ayran dağıtmaya alışkın olan başkan şimdi çıksın vatandaşlara döner ayran değil, Erzurum Çağ Kebabı dağıtsın. Bu konuda herkesin bildiği gibi gerçekten başarılılar”
 



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı