Göksu, Cem Evi Konusunda İpe Un Seriyor

Göksu, Cem Evi Konusunda İpe Un Seriyor

Merkezi Oruç Reis Mahallesi’nde bulunan Sivas Kangal Mürsel Köyü Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri vatandaşlara aşure ikram ettiler.



Göksu, Cem Evi konusunda ipe un seriyor
 
Merkezi Oruç Reis Mahallesi’nde bulunan Sivas Kangal Mürsel Köyü Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri vatandaşlara aşure ikram ettiler. Aşure ikramından sonra gazetemize açıklamada bulunan Dernek Başkanı Cemal Özdemir ve Kangal Dernekler Federasyon Eski Başkanı İsmail Erdem “Belediye’den biz haklı talebimiz olan Cem Evi için bir yer istiyoruz” dediler.
 
Sivas Kangal Mürsel Köyü Derneği Başkanı Cemal Özdemir, “Hak verilmez alınır diyerek Belediye Başkanı’nın haksızlık yaptığını ifade eden açıklamalarda bulundu:

 
Bu böyle gelmiş böyle gitmez!
Özdemir, “Esenler’de 100 binin üzerinde Alevi yurttaşımız yaşıyor. Esenler’i yönetenler maalesef ipe un seriyor. Alevilere şöyle diyorlar: “Siz şurada durun biz nasıl olsa ama öyle ama böyle tarikatlarla ve bu şeriatçılarla işimizi görüyoruz. Siz verginizi verin gerisine karışmayın”. Bu böyle gelmiş böyle gitmez! Bizler bu ülkenin yurttaşlarıyız, vergilerimizi namusumuzla ödüyorsak karşılığında hizmet almak hakkımızdır. Bizler adalet istiyoruz; bizler eşit yurttaş olmak istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz ve bizlere kimse nasıl ibadet yapacağımızı öğretmeye kalkışmasın. Bizler Esenler’de bir Cem Evi istiyoruz. Bizler tüm inançlara nasıl saygı gösteriyorsak Alevi inancına da aynı saygıyı göstermelerini istiyoruz. Bizlerin topladıkları imzaları dikkate almayanlar hem inancımıza hem de verdiğimiz vergilere saygısızlık yapıyorlar. Haklı bir talebimiz var ve sosyal devlet olma gereğini yerine getirmelerini istiyoruz. Belediye Başkanı’nın yanına defalarca gidildi, her seferinde bizlere yerimiz yok, boş arazı yok gibi bahaneler uydurdular.
 
Aleviler Mazlum ve ezilen halkların yanında nasıl yer aldıysa, halkımızın da bizim bu haklı davamızın yanında yer almasını bekliyoruz
Esenler’de yandaşlarına veya cemaat mensuplarına istediklerinde yer bulan bu zihniyet sabrımızı zorlamasın. CHP Meclis Üyelerinin bu zihniyete karşı Esenler’de Cem Evi olmaması Meclis’in ayıbıdır demesini bizler de destekliyoruz. Bu ayıp aynı zamanda ülkeyi 12 yıldan beri yöneten ve Alevi açılımından söz eden AKP’nin ayıbıdır. Bugüne kadar Aleviler hep veren oldular. Artık verdiklerimizin karşılığını almanın zamanı gelmiştir. Hak verilmez alınır. Bundan sonra yapacaklarımız öncelikle birlikteliğimizi sağlamak olacak. Sivil toplum örgütleri olarak bir araya gelerek sesimizi yükselterek hakkımızı arayacağız. Bu arayışta demokrasiye ve insan haklarına saygısı olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Bizler nasıl ki Suni, Arap, Yahudi yani inanç ve kimlik ayrımı yapmadan mazlum ve ezilen halkların yanında yer aldıysak bu inançta olan tüm halkımızın da bizim bu haklı davamızın yanında yer almasını bekliyoruz.“ dedi.
 

Buradaki sorunu yönetenler isteseler bir günde çözerler
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Bakınız Alevi inancından olan yurttaşlarımız ülkesini ve ülke insanını sevenlerdirler. Bizler yaratılanı yaratandan dolayı severiz anlayışı ve kültürü ile büyüdük. Ben Esenler’de yaşamıyorum, ama Esenler’de yaşayan Alevilerin sorunlarını biliyorum. Sorunlar her yerde aynı, ancak buradaki sorun çok büyük. Bizler Sarıyer’de böyle sorunlar yaşamıyoruz ve hala hazırda iki Cem Evi’ni bitirmek üzereyiz. Ayazağa ve Seyrantepe’de de birer Cem Evi yapıyoruz. Ülke olarak hep yukarıdan bir şeyler bekliyoruz. Halbuki buradaki sorunu yönetenler isteseler bir günde çözerler. Bu konularda CHP Meclis Üyelerinin bir uğraş içinde olduklarını biliyorum. Sivil toplum örgütleri ve Alevi yurttaşlarımız bir araya gelerek, örgütlenerek, haklı taleplerini söke söke almalıdırlar. Aleviler cumhuriyetini seven ve demokrasiyi benimseyenlerdirler. Onun için demokratik yollarla haklarını ararlar. Bu haklı taleplerinde ben de onlarla birlikte olacağım, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırım” dedi.

 

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli