Göksu CHP'ye verdi veriştirdi: "Biraz onurları varsa istifa ederler"

Göksu CHP

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Eskiden olduğu gibi yine Cuma günleri camilerin önünde tezgah açmaya başladı. Bu sefer Oruçreis Mahallesi'nde bulunan Hayırseverler Camii’nin çıkışında kentsel dö

Esenler Belediye Başkanı Göksu, eski alışkanlığına devam ediyor. Eskiden özellikle Havaalanı Mahallesi Kentsel dönüşümünün başladığı günlerde, Cuma namazı sonrası Havaalanı mahallesinde Kentsel dönüşüm başlattığı günlerdeki gibi vatandaşlara sözler vermeye başladı… Hani… “Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Laboratuarı” gibi. Bugün Cuma namazı çıkışında da Oruçreis Mahallesi'nde bulunan Hayırseverler Camii’nin çıkışında kentsel dönüşüm hak sahipleri ile bir araya gelerek CHP’li meclis üyelerine verdi veriştirdi. Eee Göksu haklı… CHP’li meclis üyelerinin teknik konuda ve imar mevzuatında yetersizliği Esenler Belediye başkanı Göksu’yu her konuta haklı çıkarır.  

Göksu, Askeri alanda başlattığı,” akıllı şehir projesinin” CHP’nin İBB Meclis üyeleri tarafından İstanbul 12. İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı aldırmalarına sert sözlerle çıkıştı ve Oruçreis Mahallesinde gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm projenin son durumunu hakkında hak sahiplerine bilgi verdi. Göksu, CHP’nin ihale kovalayan asalaklarını ve bilgisi olmayan ama neden meclis üyesi olduğunu bilmeyen meclis üyelerini vatandaşlara şikayet etti. Göksu: Proje hızla devam ediyor, ancak bu devasa projeyi durdurmak için CHP’li halk düşmanları bize engel çıkarmaya çalışıyor” dedi.

'YÜRÜTMEYİ DURDURMA' KARARINI İPTAL ETTİRDİK”
Göksu, “CHP’nin İBB Meclis Üyeleri ile Mimarlar ve Mühendisler odası olmak üzere Esenler Kentsel Dönüşüm projesi hakkında toplam yedi kere mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma davası açtıklar. Bunların işi gücü yok, sizlere vereceğimiz hizmetlere engel olmak için her türlü yola başvuruyorlar. İBB defalarca kentsel dönüşüm projemizi mahkemeye taşıyarak 'yürütmeyi durdurma' kararı çıkarttı,  hayati değer taşıyan bu projeyi sekteye uğratmaya çalıştı. Onlar sizlere vereceğimiz hizmetleri durdurmak için çalışır da biz durur muyuz? Biz de Cevre ve Şehircilik bakanlığımızla üst mahkemeye giderek 'yürütmeyi durdurma' kararını iptal ettirdik. Şu anda projemizin önünde hiçbir engel yok. Şu anda yaklaşık 2 bin konutumuzu hemen teslim edebiliriz. Ancak orada İBB’ye takılıyoruz. 20 metrelik bir İSKİ borusunu halledemediler” diye konuştu.

CHP ESENLER İLÇE BAŞKANI VE İBB MECLİS ÜYELERİ: ONURLARI VARSA İSTİFA EDERLER
Projeyi durdurmak için sürekli mahkemeye giden CHP’li meclis üyelerine seslenen Göksu, “Siz Esenler halkından ne istiyorsunuz? Niye depreme dayanıklı konutlara taşınmalarına engel çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bizin Oruçreis halkına bir sözümüz var. Burada yaklaşık 50 bin metrekare millet bahçesi yapacağız. Hani bazıları buralarda gezip, “CHP’nin zavallı Esenler İlçe Başkanı” (Başkan burada konutları elinizden alıp buraya yeni konutlar yapıp satacak) diyordu. Öyle diyenler şimdi buralarda gezmeye utanmıyorlar mı acaba?

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini sürekli mahkemeye taşıyarak süreci uzatmaya çalışanların biraz onuru varsa istifa ederler" şeklinde konuştu.
  • Göksu ne derse haklı… Çünkü karşısında rakip yok. Çünkü imar konusunda bilgisiz kara cahiller meclis üyesi olmuş, Esenler’den haberleri olmadığı gibi Askeri alanda ne olup bittiğini araştırma yeteneği ve cesareti olmayanlar Göksu’ya rakip olamaz, karşısında konuşamaz.
  •  
  •  “Vatandaşımızın başına talih kuşu kondu ve dünyanın ilk akıllı şehrini kuruyoruz” sözleriyle tanıttığı proje için, CHP’lilerin İstanbul 12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı duvara tosladı… Dörtyol meydan projesiyle başlayan, askeri alanla durdurmaya devam hüsranla bitti. Bakalım bu sefer neyi durduracaklar?...

Yetiş eski meclis üyesi İNŞ Müh. Mustafa Usta

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli