Göksu, 23 Nisanda Ninni' için yetkilendirildi'

Göksu, 23 Nisanda Ninni

Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 2’nci Dönem Nisan Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşiminde 23 Nisan gerginliği yaşandı.

“Göksu, 23 Nisanda “Ninni” için yetkilendirildi”

Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 2’nci Dönem Nisan Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşiminde 23 Nisan gerginliği yaşandı.

Nisan Ayı Meclisinde 3 nolu raporunda, Türk işbirliği ve koordinasyon ajansı başkanlığında (TİKA) katkıları ile her yıl uluslar arası “barış ekmeği festivali” düzenleniyor bu yılda düzenlenecek olan bu festivali TUGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) ile ortaklaşa ve Anneler gününde Esenler Dörtyol Meydanında 11 ülkeden sanatçıların katılımı ile gerçekleştireceklerini, Ninni Festivalini Kadem (Kadın ve Demokrasi Derneği) ile ortaklaşa yapılması için Göksu’ya yetki verilmesi komisyonca uygun görülmüştür. Deniliyordu.

CHP Meclis üyesi Yüksel Kılıç, bu rapor hakkında söz aldı ve sert eleştiriler yaparak itirazda bulundu.

Kılıç, “ Strateji Geliştirme Müdürlüğünün komisyonumuza intikal eden bu isteğinizi yanlış buluyoruz. Ne demek 23 Nisanda “Ninni “ Festivali ve bu festival 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramına ve anneler gününe denk geliyor. Siz bu günün anlamını anlamadığınızı ve Cumhuriyetimizin bu anlamlı gününü “Ninni” söyleyerek ve halkımızı uyutarak mı geçirmek istiyorsunuz? Burada bulunmamızı bu Cumhuriyete borçlu olduğumuzu unutmayın. Cumhuriyetimizin değerleri ile bu kadar dalga geçilmesini bir yurttaş olarak içime sindiremiyorum. Sizlerinde bizim gibi ayni kanıda olduğunuza inanmak istiyorum. Burada kamu yararına işler yapmak istiyoruz. Seçilmiş kişiler olarak görev yapmalıyız. Böyle bir kararın bu meclise gelmesini kabul etmiyorum. Bu iki derneğinde kamu yararına kurulmadığını görüyoruz. Bizlerin bundan sonra Cumhuriyet karşıtı eylemlerde bulunanlara tepkimiz daha sert olacaktır. Bu raporun geri çekilmesini istiyoruz.


“Bizim sabrımızı zorlamasınlar”

Kılıç’ın konuşmasına cevap vermek üzere söz alan Belediye Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya,” biz 23 Nisanı Cumhuriyet değerlerine yakışır bir şekilde kutluyoruz. Meclis üyesi arkadaşımız konuyu anlamamış, meclisten sonra kendisine izah edeceğim ve bu arkadaş bir sonraki mecliste özür dileyecek. Buraya sivil toplum kuruluşlarını dahil etmek doğru bir projedir. Biz bu kutlamaları spor salonlarında değil de alanlarda yapmak istiyoruz. Biz bu etkinliği arkadaşımızın istediği bir sivil toplum örgütüyle yapmamız gerekmiyor. Esenlerde bu etkinliği yaptığımız STK lar önemli kuruluşlardır. Bizleri ve bu sivil toplum örgütlerini Cumhuriyet düşmanı göstermeye ne hakkınız var. Yani bizim sabrımızı zorlamasınlar” dedi.              

 

İşte 23 Nisanda Ninni festivalinin şeffaf ihalesi

Uluslararası Ninni Festivali Hizmet Alımı İşi

İhale Künyesi

İhale Durumu: İhale Tarihi Geçmiş
İhale Tipi: Hizmet Alımı
İhale Usulü: Pazarlık
İlgili Sektörler: Organizasyon, Kültür, Eğlence, Tanıtım
Kurum: ********
İhale İli: İstanbul
İşin İli: İstanbul
İhale Tarihi: ********

İhale İlanı

Bağlı Olduğu En Üst İdare : BELEDİYELER
Bağlı Olduğu İdare :  
İhaleyi Yapan İdare Adı : ESENLER BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
İdarenin İli : İSTANBUL
 
İhale Adı : ULUSLARARASI NİNNİ FESTİVALİ HİZMET ALIMI İŞİ
İhale Türü - Usulü : Hizmet - Pazarlık - Pazarlık (MD 21 F)
Kısmi Teklif : Verilemez
İhale Branş Kodları (OKAS) : 92000000
Onay Tarihi : 05.03.2015
İlanın Şekli :  
İşin Yapılacağı Yer : ESENLER İLÇESİ
İhale Yeri - Tarihi - Saati : ESENLER BELEDİYESİ İHALE ŞEFLİĞİ BİRLİK MH.MEHMET AKİF İNAN CAD.NO:6-8 ESENLER-İST. - 13.03.2015 14:00
İhale Kayıt No Durumu : İlansız - Davet Usulü
 
 


  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli