Gezi'de, Demokrasi ve İnsanlık Katledildi!

Gezi

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa dağılmaları çağrısında bulundu.

Gezi’de, Demokrasi ve İnsanlık Katledildi!

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa dağılmaları çağrısında bulundu. 

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenleri anmak isteyen insanlara karşı çok yoğun polisiye önlemler alındığını ve ulaşımın kısıtlandığını söyleyen Salıcı, bu duruma tepki gösterdi. “Salıcı, hiçbir partilimizin tahriklere kapılmamasını istiyorum” dedi. 

Onların bütün oyunlarını boşa çıkaracağız!
Salıcı, konuşmasının devamında "Sizlerden ricamız, ülkede bir karşıtlık, kutuplaşma, yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesine neden olacak herhangi bir olayın içinde biz CHP'liler olarak olmayacağız. Onların bütün oyunlarını boşa çıkaracağız. Yurttaşlarımızın canını, malını korumak için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Sizlerden isteğim, Taksim'in muhtelif noktalarına gidecek milletvekillerimizi takip etmeniz, onların davranışlarına uygun bir davranışın hep beraber gösterilmesidir. Türkiye'nin demokratikleşmesi mücadelesine emek veren, bunu da hayatıyla ödeyen gençlerimizin anılarına saygıyla hep birlikte bu açıklamadan sonra dağılalım."



Beşiktaş’ta toplanan kitlenin dağılmasından sonra Salıcı ve beraberindeki milletvekilleri İstiklal Caddesinde ve Şişli CHP İlçe binasının önünde toplanan kalabalığa destek amacıyla, aynı zamanda gözaltına alınmalara engel olmak için geldiler. Şişli İlçe önünde kurulan polis barikatlarının olduğu yerde polislerle diyaloğa giren CHP’li Milletvekilleri uzun uğraşlardan sonra basın açıklaması için söz aldılar. Ancak verilen sözün üzerinden birkaç dakika geçtikten sonra çevik kuvvetin yine o bildiğimiz müdahelesi başladı. Demokratik haklarını kullanmak isteyen ve Gezi’nin yıldönümünde kaybettikleri Gezi Şehitleri’ni anmak için İstiklal Caddesine gelenlerin üzerlerine su ve gaz sıkarak dağıttıklarını gördük.


 
Bihlun Tamaylıgil, Salıcı beraberindeki avukatla gözaltına alınanların yanına gitti.
CHP eski Genel Sekreteri ve İl Başkanı  beraberindeki avukatla birlikte akşam saat 20.00’de gözaltına alınanlardan bazılarını gözaltı otobüslerinin olduğu yere giderek serbest bırakılmaları için girişimlerde bulundular. Tamaylıgil sorulan soru üzerine ‘Bu saat itibarıyle aldığımız bilgiler doğrultusunda 63 kişi gözaltına alınmıştır, kendilerine kötü davranım ve işkence yapılıp yapılmadığına dair avukatlarımız bilgi alarak raporlar hazırlayacaktır. Biz isterdik ki sokaklar ve alanlar özgür olsun, halkımız demokratik kurallar içinde İsteklerini şiddete baş vurmadan alanlarda söyleyebilsin. Ancak burada gördüğümüz manzara hiçte hoş değil. Demokrasi ve insan haklaraının katledildiği bir günü yaşıyoruz.’ diyerek açıklamalarda bulundu.




 
 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli