'Gezi' direnişinde 5. can kaybı!

Bir Gezi direnişçisi daha hayatını kaybetti. Eskişehir'de 2 Haziran'daki 'Gezi Parkı' direnişine destek eyleminde sopalarla dövülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz yaşamını yitirdi.

'Gezi' direnişinde 5. can kaybı!

Bir Gezi direnişçisi daha hayatını kaybetti. Eskişehir'de 2 Haziran'daki 'Gezi Parkı' direnişine destek eyleminde sopalarla dövülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz yaşamını yitirdi.

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihindeki 'Gezi Parkı' eylemine destek için katıldığı yürüyüşe katıldığı sırada polisin biber gazlı müdahalesinden kaçarken kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayarak beyin kanaması geçirdi. 

Ağır yaralanan ve beyin kanaması geçiren Korkmaz, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir ayı aşkın süredir tedavi görüyordu. Korkmaz saat 11:00 itibariyle hayatını kaybetti.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü Osmangaz Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

ALİ KORMAZ'A SALDIRANLAR BULUNAMADI

Ali İsmail Korkmaz’a saldıranları kamera görüntülerinden belirlendi. Ancak saldırganlar halen yakalanmış değil, polisin saldırıyla ilgili soruşturması sürüyor.

Gezi direnişi boyunca Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, polis memuru Mustafa Sarı ve son olarak Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAMADI

Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Ali İsmail Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Ali, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu.

Ali İsmail Korkmaz, bir hafta önce solunum cihazından çıkarıldı. Kendisi nefes almaya başlayan ancak bilinci yerine gelmeyen Korkmaz'ın bugün öğle saatlerinde ESOGÜ Hastanesi Beyin Cerrahisi yoğun bakım servisinde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

Ölen Ali İsmail Korkmaz'ın avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin öğle saatlerinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Ağabey Korkmaz, olaydan sonra Hatay'dan geldiklerini söyleyerek kendisinin ve ailesinin şu an şokta oldukların daha fazla konuşamayacaklarını söyledi.

ANNE VE BABANIN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Hatay'dan gelerek, oğulları Ali İsmail Korkmaz'ın tedavi gördüğü ESOGÜ Hastanesi bahçesinde bir ayı aşkın süredir bekleyen baba Şahap korkmaz ile anne Emel Korkmaz, çocuklarının ölüm haberini hastane bahçesinde aldı.

NEDEN DİRENMEDİN ALİ?

Gözyaşına boğulup ağlayan Korkmaz çiftini hastanenin özel güvenlik görevlileri ve olayı duyup gelen Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç teselli etmeye çalıştı. Anne Emel Korkmaz'ın, "Ali, niye direnmedin? Niye bizi bırakıp gittin?" diye feryatları yürekleri dağladı.

BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI

ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Akın Turgut, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Başhekim Turgut açıklamasında, Ali İsmail Korkmaz'ın 3 Haziran 2013 tarihinden bu yana hastanelerinin beyin cerrahisi yoğun bakın ünitesinde tedavi altında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ali İsmail Korkmaz'ın yattığı günden itibaren beyin dokusunda hasar olduğu tespit edilmiştir. Ana bilim dalından alınan bilgide yapılan tüm müdahalelere ve girişimlere rağmen tedaviye cevap vermeyen hastamızın 10 Temmuz 2013 tarihinde sat 10.30'da kalbi durmuştur. Hastamız yapılan müdahalelere cevap vermemiş ve saat 11.15 itibariyle de kaybedilmiştir. Ailesine ve tüm yakınlarına Allah'tan sabır dileriz."

CENAZE HATAY'A GÖTÜRÜLECEK

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da hastaneye gelerek Korkmaz ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Ali İsmail Korkmaz'ın yapılacak otopsisinin ardından akşam saatlerinde memleketi Hatay'a götürüleceği belirtildi.


 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli