Gerekirse mahkemeye taşırız'

Gerekirse mahkemeye taşırız

Protokol süresinin bitimine 2 yıl kala AKP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin oylarıyla kendilerine tahsis edilen yerin geri alınmasıyla ilgili görüştüğümüz Kızılay Esenler Şube Başkanı Lütfü


Ailesiyle birlikte yurt dışında olduğu için telefonla görüştüğümüz Kızılay Esenler Şube Başkanı Lütfü Kahveci kendilerine tahsis edilen yerin geri alınma kararını gazetemizden öğrendiğini belirterek şöyle konuştu;

“Öncelikle benim ve Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımın bu konuyla ilgili her hangi bir bilgisinin olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla şuan faaliyet gösterdiğimiz Kemer Mahallesi’ndeki yerimiz 8 Haziran 2007 tarihinde Meclis kararı ile Kızılay’a 10 yıl süreyle ücretsiz tahsis edilmiştir. Bununla ilgilide 10 Eylül 2007 tarihinde de protokol imzalanmıştır. Bitiş süresine yaklaşık 2 yıl süre varken Esenler Belediyesi’nin neden böyle bir karar aldığını anlamış da değilim.

Ayrıca mevcut yerimizin yetersiz, sağlıksız ve Kızılay faaliyetleri için uygun olmadığı söyleniyor. O zaman adama sormazlar mı 8 yıldır neredeydiniz? Tüm dünyaya yardım eli uzatan Türk Kızılay’ına neden daha iyi koşullarla bir yer tahsis etmediniz de şimdi bize bile danışmadan böyle bir karar alıyorsunuz?

Söylediğim gibi şuan yurt dışındayım ve olayın tam anlamıyla neden kaynaklandığını bilmediğim için daha fazla konuşmak istemiyorum. Türkiye’ye dönünce bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla gerekli istişare toplantılarını yapacağız ve buradan çıkan sonuca göre hareket edeceğiz. Gerekirse bu konuyu mahkemeye bile taşırız.”



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu