Genç Avukat Borçları Yüzünden Canına Kıydı

Genç Avukat Borçları Yüzünden Canına Kıydı

İstanbul Barosu’na kayıtlı genç bir avukat borçları yüzünden yaşamına son verdi. Mahkeme Kalemi dalga geçti, defnedileceği zaman haber verin çiçek gönderelim dediler… Türkiye&rsquo

Genç Avukat Borçları Yüzünden Canına Kıydı
İstanbul Barosu’na kayıtlı genç bir avukat borçları yüzünden yaşamına son verdi. Mahkeme Kalemi dalga geçti, defnedileceği zaman haber verin çiçek gönderelim dediler… Türkiye’mizde insana verilen değer bu kadar…
İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Gökhan Vural Arı (28) Mersin’in Tarsus ilçesinden iş kurmak için geldiği İstanbul’da, yaşadığı ekonomik zorluklar ve ödeyemediği borçları nedeniyle yaşamına son verdi.
 
Bir meslektaşı…” Kendi ofisini açmıştı. İşler iyi gitmeyip kredi borçlarını ödeyemeyince başarısız olma duygusu ve başkaca sorunlar üst üste geldiği için takım elbisesini ve cilaladığı ayakkabılarını giyip 28 yaşında kendi canına kıydı. Dün Beşiktaş’ta evinin önünde tam 4 saat bekledik. Belediye doktorunun gelmesi 3 saat aldı. Olay yeri incelemenin gelmesi ise 3,5 saat sürdü. Savcı ise zahmet edip 20 dakikalık yolu gelmedi” diyerek adeta isyan etti.
 
Avukatın meslektaşı olan bir arkadaşı bakın neler söyledi…!
Avukat S.S, “Meslektaşımızın cenazesi Adli Tıpa sevk edilmek üzere Şişli Etfal Hastanesi Morguna kaldırıldı. Bugün saat sekizde morg önündeydik. Saat 11:30 a dek savcının gelmesini bekledik. Çağlayan Adalet Sarayı ile ŞİŞLİ ETFAL Hastanesi 10 dakikalık mesafedir. İki buçuk saat boyunca savcı katibini ve otopsi katibini aradım. savcı bey 10 dakika önce çıktı, 15 dakika önce çıktı gibi zaman kavramlarının birbirlerini tutmadığına bariz yalan söylendiğine şahit oldum. Kendi kulaklarımla hem de. Savcıya meslektaş olduğumuzu ailesinin perişan olduğunu Mersin’e cenazesinin bugün gitmesi gerektiğini bunun her şeyden önce insani bir durum olduğunu iletmelerini rica ettim. Savcı geldiğinde yaptığı işlem 30 dakika sürdü. Bunun yaklaşık 10 dakikası özel koruması ile sohbet etmek ve sigara içmekle geçti.
 
Mahkeme Kalemi Dalga Geçti, Defnedileceği Zaman Haber Verin Çiçek Gönderelim Dediler
İstanbul Barosu bize bu süreçte ‘’yardım ediyoruz’’ gibi gözükmeye çalışarak vicdan rahatlattı. Nasıl mı? Beşiktaş’ta arkadaşımızın cenazesi için doktor gelmediğinde defaatle aradım baro sekreterini halledeceğiz dedi ama hallettikleri bir şey yoktu, savcının gelmesi için baronun baskın yapmasını istedik ama tabi ki talebimizi karşılayamadılar. Meslektaşımızın adli tıpa gönderilmesi için savcıyı beklerken benim yaptığım gibi mahkeme kalemini arayıp dalga geçer gibi savcı yola çıkmış dediler. Savcının gelip gelmediğini bize haber verin dediler.
 
Savcı geldiğinde aradım. Sandım ki savcıdan meslektaşımıza böylesi bir saygısızlığı nasıl yaparsınız diye bir nevi hesap soracaklar, defnedileceği zaman haber verin çiçek gönderelim dediler.
 
İstanbul Barosu Seçimleri 14 Ekim'de, Avukatlar Mesleki Sorunlarına Çözüm Bekliyor!
Bu genç avukat, geçtiğimiz yıl Türkiye Barolar Birliği'nin en iyi hukuk fakültesi olarak gösterdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2012 yılında mezun oldu. Mesleğe başlarken yaklaşık 2 bin lira ödemek zorunda kalan genç avukatlar, bağlı bulundukları barolara her yıl yüzlerce lira aidat ödemek zorunda kalıyorlar. Barolar Birliği ise avukatların sorunlarını kulak arkası etmeye devam ediyor. Yargının üç temel ayağından biri olan savunmanın özneleri avukatlar, bir umutla girdikleri fakültelerden mezun olduktan sonra hayal kırıklığına uğruyorlar. Birçoğu işsiz ve asgari ücrete çalışıyor. Buna rağmen EGM aylık 4 bin liradan 10 bin polis memuru alarak, kamuya 40 milyon TL ek harcama getirirken; böylesi konjonktürde avukatların durumlarının böyle olması baro seçimlerine damga vuracağa benziyor.
 

https://www.instagram.com/
Avukat Hakları Grubu’nun Instagram hesabından yapılan paylaşımda, “Bu büyük acı bize bir kez daha; bu ülkede ve bu şehirde ne kadar ağır şartlar altında mesleğimizi yapmaya çalıştığımızı hatırlattı. Çok! çok üzgünüz” denildi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli