Genç Araklı'lı Derneğinden Görkemli' Hamsi Festivali

Genç Araklı

Büyükçekmece - Mimar Sinan Sınav Lisesi'nin ev sahipliğini yaptığı Genç Araklılı derneğinin hamsi festivalimizde hamsi ve Trabzon ekmeği ikramında bulunuldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği organizasyona gen&cc

Hamsi etkinliğine Genç Araklı Derneği başkanı Mithat Çebi Dernek Genel sekreteri Abdulcanan Dilber Dernek yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Araklı Dernek Başkanı Yüksel Özyurt, STK temsilcileri, iş adamları, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Karadeniz’in genç sanatçısı Mete Şahin’in yöreye has türküleri ve folklor ekibinin horonuyla neşeli dakikaların yaşatıldığı etkinlikte neşe, heyecan, coşkunun yanı sıra birlikteliğin mutluluğu vardı.
  
Genç Araklı Derneği, kuruluşundan bugüne kadar birçok etkinlikle hemşerilerinin bir arada olmasını sağladı. Araklı’nın kurtuluş gecesi kutlamasını gelenekselleştiren, fotoğraf yarışması ile Araklı’lıları buluşturan Genç Araklı derneği, bu sefer yapmış olduğu hamsi festivali ile yeni bir etkinliğe damgasını vurmuş oldu.
 
Mimar Sinan Sınav Lisesi'nin ev sahipliğini yaptığı hamsi festivalimizde hamsi ve Trabzon ekmeği ikramında bulunuldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği organizasyona yönetim kurulu Başkanı ve üyeleri el ele verdiler, yenilen hamsıların, yapılan sohbetlerin ve giderilen hasretliklerin ardından kemençe eşliğinde horon oynadılar.  
 
Kemençe ve horon ile renklenen programda bir yandan sohbet eden Araklı’lılar bir yandan 6-0 biten Trabzonspor - Kasımpaşa maçını izlediler. Program sonrası Genç Araklı Derneğinin hazırladığımız küçük hediyelerin takdimi sonrasında çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.




 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı