Gelin Hep Birlikte Bu Gidişe Dur Diyelim

Gelin Hep Birlikte Bu Gidişe Dur Diyelim

AKP ekonomiye ilişkin pembe tablolar sunmaya çalışıyor. Televizyon ekranlarından seyredenler ise bambaşka bir Türkiye seyrediyor.



Gelin Hep Birlikte Bu Gidişe Dur Diyelim
 
AKP ekonomiye ilişkin pembe tablolar sunmaya çalışıyor. Televizyon ekranlarından seyredenler ise bambaşka bir Türkiye seyrediyor. Başbakan Erdoğan "Hamdolsun Türkiye ekonomisi çok iyi” diyor. İyide o zaman bu icralar neyin nesi diye sormazlar mı adama.
 

Türkiye’mizde 12 milyon insanımız hacizli. Ülkem yangın yerine dönmüş, tarım, hayvancılık bitmiş, işçiler sendikalaştırılıp ücretli köle yapılmışlar. Madenlerimiz emperyalist ülkelerin arpalığı olmuş, esnafımız, emeklimiz, gırtlağa katar borç batağına saplanmış yandım Allah diyor. Tayipçiler ise Maşallah, İnşallah diyor…
 
Gözlerimizin köreldiği kulaklarımıza sağır olduğu bir düzen kurdular. Emperyalizme ve Siyonizm’e bir şey söylemek Bayrak açmak kolay mı zannediyorsunuz, yeti düvele kafa tutanları mezarlarından çıkararak, yargılama niyetinde olanlar, sayemizde: olmuşlar hükümdar. Eşit üretim eşit tüketim akıllara zarar veriyor, sınıf bilinci kafaları karıştırıyor, bilimden uzaklaşarak uhreviliği benimsetme gayretleri günden güne yaygınlaştırılıyor. Tüm bu gelişmelere direnemeyen beyinler ise özgür düşüneceği bir ortam arıyor, göç ediyorlar. Kendi Anayurdumuzda sanki bir akıl tutulması yaşıyoruz.
 
Bağımsızlık ve özgürlük: AKP’nin tekeline girmiş biat etmemiz için AKP’li çokbilmiş vekilin bir tanesi ise halkımızla dalga geçercesine “Ekonomimiz iyi yönde gelişiyor ama milli ve manevi gidişat aynı yönde ilerlemiyor. Bu yüzden, bununla ilgili çalışmaları yapabilecek, tedbirleri alabilecek bir Maneviyat Bakanlığı kurulması gerekiyor” zırvalarında bulunmuş.
 
Halkın yoksulluğu kitaplara konu olmuş, zenginin varlığı ise Allahtan’dır fetvası verdiriliyor. Dini kullanan, din ticareti yapanlar Ülkeyi tüccar kafası ile yöneterek halkımızı fukaralaştırmayı meziyet kabul ediyorlar. Sesi çıkanlara ise “yok bizden size AŞ ve İŞ siz vatan hainisiniz” diyerek yaftalıyorlar ve ötekileştiriyorlar.
 
Kendi içinde barışı sağlayamayanlar asla barışçı olamazlar. Gelişen sürece baktıkça umutlarım günden güne azalıyor. İnsanımızın bir kısmı süreçten yana. Büyük bir kısmı ise kazan kaldırmış yapıyor isyan. Nasıl görülmüyor feryat figan. Bir taraftan Kalpler kırılıyor diğer taraftan yüreklere su serpilmek isteniyor. Bu duruma kimimiz isyan ederken kimimizde isyanı bastırmak için uğraşıyoruz, ama birileri de şakşakçılık ve yağcılıkla kanayan yaraya tuz biber basıyor işler yolunda giterse! kerameti kendilerinde zannediyorlar ve havayi basiyorlar. 
 
Biz azınlıktayız avazımız çıktığı kadar karanlıkların aydınlığa çıkması için haykırıyoruz “Ne ABD Ne AP Tam Bağımsız Türkiye” Toplumun tüm kesimler için bu bir avuç insan karanlıkları yırtıp aydınlıklara koşmak istiyor. Yarınlarından umutlarını kesenler yarınlarını düşünmeden günü kurtarmaya çalışanlar şunu çok iyi bilsinler AKP iktidarı bu devran dönmediği süre içinde sizleri de “bizden ve sizden” diye ayırarak geleceğinize ipotek koyacaktır.

Bir toplum yozlaşmışsa, hukuka inanmıyor demokrasi yerine başka bir şeyler arıyorsa, ahlak ve erdemden uzaklaşmışsa, kendi kurtarıcısını her gün linç ediyorsa o toplum hastadır hasta…              
 
Şayet bir ülkede yalan, dalan, soygun, hırsızlık meşrulaşmış meslek haline gelmişse ve yapanın yanında yaptığı kar kalıyorsa o Ülke bitmiş vallahi bitmiş.

Devleti sosyallikten çıkarmışlar yapmışlar hayır kurumu. Sanki devletimiz Kuru bakliyat müessesesidir, iş yerine Bulgur, makarna dağıtıyor. Halkımızın büyük bir kesimi bakıyor 3–5 zenginin gözüne acaba verir mi? Bir şeyler bana diye. Unuttuk Cumhuriyetimizin şu temel felsefesini “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” Ama yine devran ders dönmüş olmuş köylü sermayedarın kölesi, iktidarın ise oyuncağı…
 
Gelin hep birlikte Demokratik yollarla bu gidişe dur diyelim be dostlar.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli