Geliç, uyuşturucuya karşı MUAY THAİ'

Geliç, uyuşturucuya karşı MUAY THAİ

Esenler’de Muay Thai, boks salonu hocası Atilla Geliç, yetiştirdiği sporcu öğrencileri ve yerel bası mensupları ile sabah kahvaltısında, neden Muay Thai” yaptıklarını anlattı

Geliç, uyuşturucuya karşı “MUAY THAİ”
 
Esenler’de Muay Thai, boks salonu hocası Atilla Geliç, yetiştirdiği sporcu öğrencileri ve yerel bası mensupları ile sabah kahvaltısında, neden Muay Thai” yaptıklarını anlattı.

 
Atilla Geliç, “Tayland’da ortaya çıkan ve Muay Thai Tayland Boksu olarak bilinen sporu kendi imkanlarımızla açtığımız spor salonunda yapıyoruz. Bu spor gençlerimizi zinde tuttuğu gibi, onların öz güvenini sağlıyor ve gençlerimizin sağlıklı yetişmelerini, gelişerek toplumun iyi insanları olmasına katkı sunuyor. Thai boks dövüşünün kavga değil, karşısındakini yaralamak ve rencide etmek için değil de spor olarak yaptığımız bilinsin istiyoruz.

“Toplumumuz kirletiliyor, gençlerimiz uyuşturucu batağına düşmüş”
Thai boks sporu her yaştan ve her kesimden insana hitap eden ender dövüş sporlarından biridir. Üç yaşından tutunda ileri yaş seviyesinde değişik kategorilerde kız ve erkek öğrencilerimle bu sporu yapıyoruz. Birçok başarılarımız var, şampiyonluk kazanan çocuklarımla gurur duyuyorum. En büyük gururum ve başarım ise topluma sağlıklı ve temiz, ahlaklı, saygın bireyler yetiştirmektir. Şayet bunu başarabilmişsem ben buna başarı derim. Bakınız toplumumuz kirletiliyor, gençlerimiz hastalık dersiniz, uyuşturucu mu dersiniz, madde bağımlılığı mı dersiniz bir illetin tuzağına düşmüş. Gençlerimiz yok oluyor, değerlerimiz battıkça batıyor. Bizler bu spor salonlarını açarak ve bu salonlara gençlerimizi çekerek, ilgi otağı haline getirerek bu illetten kurtarabiliyorsak, işte o zaman başardık ve o zaman mutlu olmalıyız.
Ulu önderimizin dediği gibi “sağlam kafa sağlam vücutta olur” bizde sağlam kafaların ve sağlam vücutların var olmasına bir katkı sunma gayreti içindeyiz. Sağlık bütün canlılar için vaz geçilmezdir ve yaşamın en önemli değeridir. Sağlık olmadan hiçbir işten istenen sonuç alınamaz, hastalıklı toplumlar ise gelişemezler.
 
 “Sokaklar daha güvenli, gençlerimiz daha sağlıklı olsun istiyoruz”
Kazım Karabekir mahallesinde, kendi imkanlarımla ve bazı ekonomisi iyi olan dostlarımızın, kurum ve kuruluşların sponsorluğunda bu sporu yaparak topluma iyi insanlar kazandırmanın mücadelesini yapıyorum. Yönetenlerimizden elbette beklentilerimiz var. Bizlere daha fazla destek olmalarını istiyorum. İki tavan arasına sıkışmış, zor şartlardan kurtularak daha güzel mekanların olmasını kim istemez? Kim daha çok çocuğumuzun sokaklardan kurtulmasını istemez? Bizlere imkanlar tanınsın, olanaklar iyileştirilsin göreceksiniz, sokaklar daha güvenli, gençlerimiz daha sağlıklı, aileler huzurlu ve mutlu olacak.

“Spora, sporcuya, sanata sanatçıya değer vermeliyiz”
Ülkemin geleceğinin emanet edildiği gençlerimiz umudumuz olacaklar… Neticesinde thai boks insanlara daha yakın bir dövüş sporu olarak tanınacak. Ayrıca gençlerimizin yanı sıra tüm insanlarımızın ilgisini kazanarak, sevilen bir aktivite olacak. Sporcu gençlerimiz ve biz hocalar olarak, yetkililerden ilgi bekliyoruz. Ringde başarılı olmamızın ve toplumumuzun iyi nesillere kavuşmasının yolu, spora, sporcuya, sanata sanatçıya değer verdiğimiz gün gerçekleşecektir” dedi.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli