Geleceğe Kararlılıkla Yürümeliyiz

Geleceğe Kararlılıkla Yürümeliyiz

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Mustafa Usta, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Usta,Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "

Geleceğe Kararlılıkla Yürümeliyiz

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Mustafa Usta, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Usta,Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Ankara'nın Kızılay Meydanında, Türkiye'nin kalbi olan bir yer. Başkentimizin en bilinen noktasında yapılan terör saldırısının acısını yaşıyoruz, üzüntülüyüz' demek belki hafif kalıyor. Lanetlemek, kınamak yetmiyor. Canımız yanıyor ama terörün ulaşmak istediği hedefe toplumu götürmeden, dik durabilmek için, birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle direnmeliyiz”
 
"Çanakkale Geçilmez"
"Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, dönemin imkânsızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan çekinmeden emperyalizme karşı bir ulusun bağımsızlığı için yaptıkları onurlu mücadele gözler önüne serilmiştir. Çanakkale'deki birlik, kardeşlik ve dayanışma, zaferi beraberinde getirmiştir.  
Çanakkale zaferi, milletimizin zamanın en güçlü ordularına sahip işgalci, emperyalist devletlerine karşı inançla, vatan sevgisi ile dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğumuz büyük bir mücadeledir. Bu mücadelenin sonucunda “Dünyaya "Çanakkale Geçilmez" diyerek tarihin akışını değiştiren atalarımızın yolunda ilerlemeliyiz. Bu topraklar üzerinde geleceğe kararlılıkla yürümeliyiz ve çocuklarımızın çağdaş, aydınlık geleceğini hazırlamalıyız. Bizler geçmişimizden dersler çıkararak, bugünlerde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek yarınlarımızı hazırlamalıyız. Umutla, heyecanla ve korkmadan haykırabilmeliyiz “Türkiye gelecekte bugünlerin karanlığını yırtarak aydınlığa mutlaka çıkacaktır”.
 
Bilinmelidir ki, geçmişten ders çıkararak geleceğe bakmalıyız. Şehitlerimizin bize bıraktığı bu güzel vatanımızı, vatan ve yurt sevgisiyle, daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstermeliyiz.
 
Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum, ruhları şad olsun. Tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."dedi.

 


  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli