Gazeteciler özgürlük için yürüdü

Gazeteciler özgürlük için yürüdü

Gazeteciler, basına yönelik baskı ve saldırıları protesto etmek amacıyla Beyoğlu Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe İstanbul milletvekilleri de destek verdi. Gazeteciler "&O


Son dönemde basına karşı artan baskı ve saldırıları protesto etmek isteyen bir grup gazeteci, saat 13.00’de Tünel Meydanı’nda bir araya geldi. Aralarında, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Onursal Başkanı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdulhamit Bilici, Can Dündar, Murat Yetkin, Tufan Türenç, Ayşenur Arslan, Bülent Mumay ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekillleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Didem Engin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç gibi isimlerin de bulunduğu grup, “Özgür Basın Susturulamaz" yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde saldırıları protesto eden dövizler de taşıyan grup üyeleri, yürüyüş boyunca “Özgür basın susturulamaz" ve “Basına uzanan eller kırılsın" diyerek slogan attı.
 
7/24esenlerhaber gazetesi olarak bizde basının özgürlüğü için meslektaşlarımızla birlikte Takim İstiklal Caddesi'nde özgürlüğe yürüdük.






  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı