GRUP YORUM BAKIRKÖY'E SIĞMADI

GRUP YORUM BAKIRKÖY

Geçen yıl İnönü Stadı’nda verdiği konserle 25. yılını kutlayan Grup Yorum, Bakırköy’de 50 binin çok üzerinde kişinin katıldığı bir halk konserine imza attı…

 

 

 

 

 

 

GRUP YORUM BAKIRKÖY’E SIĞMADI…

Geçen yıl İnönü Stadı’nda verdiği konserle 25. yılını kutlayan Grup Yorum,  Bakırköy’de 50 binin çok üzerinde kişinin katıldığı bir halk konserine imza attı…

 Grup Yorum sahneye Tuncel Kurtiz’in çağrısıyla çıktı. Halk korosuyla beraber Kızıldere Marşı söylenirken, barkovizyonda Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Sinan Cemgil, Yusuf Aslan’ın fotoğrafları gösterildi. Saatler öncesinden konsere akın edenler Bakırköy ve çevresinde izdiham yaratırken, gelenlerin güvenliğini kızıl bereli Grup Yorum gönüllüleri sağladı.

İlk olarak sahneye çıkan Kubat, Grup Yorum şarkılarından ‘Mehmet Sait’i söyledi. Sonra coşkulu havayı Sırrı Süreyya Önder devam ettirdi. Önder sahneden Kızıldere’de öldürülenlerin unutulmadığını söyleyerek “Ölüme sayılan günler, özgürlüğe sayılsın diye, düştü yola Mahir bastı tetiğe” şiirini okudu.

Leman Sam ve Harun Tekin’in de, Grup Yorum şarkılarıyla katıldığı konserde, 25. yıl konserindeki konuşmasıyla büyük alkış toplayan Tuncel Kurtiz de yine övgüyle ve sloganlarla karşılandı. Kurtiz, “Emperyalizme hayır diyor musunuz” sorusunu sorarak, Grup Yorum’u sahneye davet etti.

Sahneden “Bugün burada 120 bin kişiyiz” açıklaması yapan grup üyeleri,” Amerika Defol “şarkısını izleyicilerle birlikte söyleyerek, “1 Mayıs’ta öldürülen Mehmet Akif Dalcı’yı unutmadık” sözleriyle 1 Mayıs’a katılım çağrısında bulundu.

 Konser Cemo’nun söylenmesinin ardından sona erdi.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli