GÖKSU MUHALEFETİ EZDİ GEÇTİ CHP'LİLERLE DALGA GEÇTİ

GÖKSU MUHALEFETİ EZDİ GEÇTİ CHP

Esenleri Belediyesi’nin Nisan ayı son oturumunda 390 milyonluk ek Bütçe talebi oy çokluğu ile kabul gördü. Esenler Belediye Başkanı uçtu, öyle bir Esenler fotoğrafı çekti ki mezbelelik bir il&cce

Esenleri Belediyesi’nin Nisan ayı son oturumunda gündem dışı konuşmalardan sonra bir kral edasıyla meclise gelen Başkan Göksu, “kısa konuşacağım” dedi ama uzun konuştu. Göksu, yaptıklarını öyle bir anlattı ki muhalefet söyleyecek söz bulamadı.  Yapacaklarını anlatmaya başlayınca biz gazetecilerin aklına eski verilen sözler ama yapılmayanlar geldi. Hele hele Cuma günleri o cami önlerinde tabure üstüne çıkıp yapılan şovlar, verilen sözler ve yapılmayanlar filim şeridi gibi gözümüzün önünden geçti…

“ZAVALLI CHP’Lİ GÖKSU’YA SÖZ SÖYLEYEMEDİ “
Göksu kendi akranı olmayan, kenti çapında olmayan CHP’li meclis üyesini yerden yere vurmayı başarı zannetti. Zavallı CHP’li Göksu’ya söz söyleyecek kapasitede olmadığını bilmeyen yok ama Göksu bu zavallı meclis üyesini “şamar oğlanı” yaptı. Yine kendisinin amir hükmünde ki İBB Başkanına hadsizlik yaparak öyle bir sallat ki sormayın gitsin… Hızını alamayan Göksu İYİ Partili meclis üyesi Mikail Karapınar’a “ dinlemek istemiyorsan git” dedi ve Karapınar’ın meclis oturumunu terk etmesine neden oldu.

GÖKSU BÖYLE KONUŞTU…
 Nerede başlamıştık ve nereye gidiyoruz diye kendimizi muhasebeye tabi tutarız. Bize emanet edilmiş ve insanların bize emaneti tebliği edilmiş bu görevi insanlara gerçekten hakkını vererek görevi yerine getirmiş miyiz yoksa getirmemiş miyiz sorularının cevabını ararız. İnsanlar bizi 5 yıllığına seçtiklerinde bize, “ben sana çocuğumu, ailemi, şehrimin geleceğini emanet ediyorum ve kendinden eminsen bu emanete sahip çık ve büyüt “derler. Biz bu emanete sahip çıkarak Esenler’de nefes alan her bir canlının sorumluluğunu kendi üzerimizde hissederiz.


2009 YILINDA % 47,5-  2014 %62- 2019 % 66 VE ŞİMDİ YAPILAN ARAŞTIRMA % 69
Biz geldiğimiz günden beri hergün ileriye giderek Esenleri büyük hedeflere ulaştırdık. İspatı ise şu kürsüye çıkıp laf olsun torba dolsun diye konuşan arkadaşlar değil, ispatı seçimler…2009 yılında % 47,5-  2014 %62- 2019 % 66 ve şimdi yapılan araştırma % 69. Şimdi kendi partileri bu arkadaşlara birşeyler dikta ediyor ama bunlar inansa da inanmasa da söyleyecekler fakat söylerken izanı elde bırakmamalarını isterdik. Biz Esenler halkına mahcup olmadık.  Esenler iş üretmenin en zor olduğu bir ilçedir.

“ESENLERİN BORCU BÜTÇEYE ORANI % 35’DIR”
Biz bu ilçede işe başlarken şartlara mı teslim olacağız, şartlarımı teslim alacağız derken şartları teslim aldık.  Yaptıklarımızı anlamak için idrak sahibi olmanız lazım. Sine vizyon görüntüsünde yapılan hizmetlerin altında imzası olanların gurur duyduklarını gördüm ama bazı arkadaşlar bu hizmetleri anlayamamışlar. Anlamak için idrak lazım.
Esenler İstanbul’un kendi öz kaynağı itibari ile kaynak üreten en zor ilçelerden biridir. Durum bu iken 39 ilçe ile ve 2019 Hazirandan itibaren İBB ile mukayese ederseniz bütçe tutarlılığı ve yönetimi en yüksek ilçedir. Esenlerin borcu bütçeye oranı % 35’dır, bugün geçen ek bütçe ile %19’dir. Şu anda bütçe rasyonalite uluslararası krediye müracaat edebilecek ender ilçelerden biridir.  Esenler Belediyesi öz kaynak üretiminde %52’dir. CHP’lilere hodri meydan diyorum. Gidin CHP’li Belediyelerinin borçlarıma bakın ve kimin beceriksiz olduğunu görün. İBB dahil tüm belediyelerinizin borcu bütçelerinin iki katı.  


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli