GAZZE'NİN İMARINDA TÜRKİYE YOK MU?

GAZZE

Filistin politikasının yanlışlığı, Gazze'nin imar çalışmalarına yansıdı.


GAZZE'NİN İMARINDA TÜRKİYE YOK MU?

Filistin politikasının yanlışlığı, Gazze'nin imar çalışmalarına yansıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, AKP’nin uzun yıllardır Filistin ve Gazze üzerinde yürüttüğü politikanın iflas ettiğine dikkat çekerek, Gazze’nin yeniden imarında Türkiye’ye yer verilip verilmeyeceğini meclis gündemine taşıdı.

Haluk Eyidoğan konu ile ilgili olarak hatırlatmalarda bulunarak, ” Bilindiği üzere Mısır’ın Başkenti Kahire’de Mısır’da, İsrail’in saldırıları sebebiyle büyük yıkımın yaşandığı Gazze’nin yeniden imarı için yapılacak konferans düzenlenmiştir. Mısır ve Norveç yönetimlerinin ortaklığında gerçekleştirilen konferansın açılışını Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yapmış ve İsrail’e “çatışmayı sonlandırma” çağrısında bulunmuştur. Sisi, İsrail’in saldırıları nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Gazze’nin yeniden imarı için düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “Mısır, Filistin halkına vefa göstermeye ve adil bir şekilde destek vermeye devam edecek” ifadesini kullanmıştır. Toplantıda konuşan Norveç Dışişleri Bakanı Børge Brende de “Gazze’nin imarı iki devletli çözüme ulaşılmasına da katkı sağlayacak” diye konuşmuştur.” dedi.

Gazze’nin İmarında Türkiye Yok Mu?
Başbakan A. Davutoğlu’na, ” Bu Konferans ile konferansa katılım sağlayan ülkelerin tutumları göz önüne alındığında; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sizin öteden beri savuna geldiğiniz Filistin politikasının yanlış olduğunun tespitinin bizzat batı ülkeleri eli ile yapıldığı anlamını mı içermektedir?” diye sordu.

CHP’li Eyidoğan, Gazze’nin imarı ile ilgili olarak, ” Yıllardır Türk İşadamları ve Müteahhitlerine çeşitli vesilelerle Gazze’nin ve Filistin’in iş potansiyeli anlatılırken bahsedilen imkân ve olanakların artık ortadan kalktığını söyleyebilir miyiz?” sorusunu da yanıtlamasını istedi.
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı