GAZETECİYSEN DARP ve HAPİSLE NİKAHLISIN

GAZETECİYSEN DARP ve HAPİSLE NİKAHLISIN

Türkiye’de gazeteciler yazdıkları veya söyledikleri nedeniyle ya darp ediliyor veya cezaevinde tutuluyor. Gazeteciler özgürlüğünü yitirirken toplumumuz haber alma hakkını, ülkemiz de demokrasisini kaybedi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yerel gazeteci İbrahim Akkuş, borularla dövüldü. Gazeteci saldırganlardan şikayetçi oldu. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, darp edildi. Ülkemiz demokrasisini kaybediyor. Tutuklu ve hükümlü tüm meslektaşlarımız serbest bırakılmalı… Çünkü gazetecilik suç değildir.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 15 milyon liraya mal olan ve yapımı tamamlandığı belirtilerek kısmen açılışı yapılan devlet hastanesinin eksiklerini ve müteahhit hatalarını haber yapan yerel gazeteci İbrahim Akkuş, hastaneyi yapan firma çalışanları tarafından belediye binası içinde darp edildi. Borularla dövülen gazeteci saldırganlardan şikayetçi oldu.


“KAMU ZARARINI ENGELLEMEK İÇİN HABER YAPTIM, BANA SALDIRDILAR”
Hastanenin içinde elektrik ve internet kablolarının açıkta olduğunu belirten Akkuş, “Alt katlar ve çatıdan su alıyor. Sığınak olarak ayrılan yer pis ve nemli. Duvarlarda çatlaklar var. Kapılar pencereler gelişi güzel takılmış. Ve bunlar kontrol edilmeden teslim alındı. Bugün de açılışını yaptılar. Açılışa gidip kontrol ettim. Şirket habere konu olan yerleri boya ile kapatmaya çalışmış sadece. Ben sadece kamu zararını engellemek için tespit ettiğim eksikleri haber yaptım. Bu yüzden bana saldırdılar” dedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, darp edildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli Dilovası Köseler Mahallesi'nde bulunan çiftliğindeki kaçak yapılar için tahliye işlemi dün başlatıldı.
15 kaçak yapı ve bir kısmının TOKİ arazisine kurulduğu tespit edilen çiftliğin, tahliye kararının kesinleşmesinin ardından sabah saatlerinde bölgeye gelen Dilovası Belediyesi ekipleri, çiftliğin tahliye edilmesi için verilen sürenin sonuna geldiğini çiftlik yetkililerine bildirdi. Daha sonra çiftlikte yapılan incelemelerin ardından tahliye işlemi başlatıldı. Bugün sabah saatlerinde ise çiftlikte yıkım çalışmaları başladı.

Saldırının ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Lütfü Türkkan, saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiği belirtti. Olayın takipçisi olacağını söyleyen Türkkan'ın, paylaşımı şöyle...

Çağdaş Gazeteciler Derneği her iki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
*Kamu görevi yapan gazetecilere yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Gazetecinin görevi halkın haber alma ve yayma hakkını korumak ve savunmaktır.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı