Foça, doğasına sahip çıkıyor

Foça, doğasına sahip çıkıyor

Patronlar istedi, suç ortakları arttı

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Foça Ilıpınar Köyü'nde tarım alanlarının yanı başındaki orman alanının bölgenin cüruf ve termik santral kül depolama alanı haline getirilmesine karşı köylüler harekete geçti

İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Ilıpınar Köyü sınırları içerisinde zeytin, üzüm bağları gibi tarım alanlarının yanı başında bulunan, ormanı ve su havzası ile hayvanların otladığı alan olarak da kullanılan bölgenin cüruf ve termik santral kül depolama alanı olarak kullanılma girişimine köylüler tepki gösterdi.



Foça, Aliağa, Menemen ve İzmir'den gelen yüzlerce insan ile civar köylerden gelenler Ilıpınar Köy Meydanı'nda buluştu. Cüruf alanına bir yürüyüş düzenleyen köylüler, "Yaşam alanımız katledilemez", "Çevre katilleri defolun", "Termik yapma boşuna, yıkacağız başına", "Cüruf ve kül deposu istemiyoruz" sloganları attı. Yaklaşık 1,5 kilometrelik yürüyüşün ardından tellerle çevrilmiş cürus alanında basın açıklaması gerçekleştirildi.



Patronlar istedi, suç ortakları arttı
Basın açıklamasını Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP) Yürütme Kurulu üyesi Bahadır Doğutürk yaptı. Doğutürk konuşmasına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Şubat 2010'da demir çelik üretim tesislerinin patronlarıyla yaptığı bir toplantı sonrasında cürufların bertaraf edileceğini açıklamasını hatırlatarak başladı.

Foçalıların bilgi edinme çabalarının sonuçsuz kalmasına karşın yer olarak Foça'nın seçildiğini söyleyen Doğutürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Valiliği, Foça Kaymakamlığı, savcılık ve üniversitelerin suç ortağı olduğunu belirtti.



'Dilinizi mi yuttunuz?'
Doğutürk, "Şimdi soruyoruz! Dilinizimi yuttunuz? Buraya dökülen cüruf ve zehirli atıklara karşı niçin susuyorsunuz? ÇED gerekli değildir kararı alınarak yapılan bu vahşete nasıl seyirci kalıyorsunuz? Kime sordunuz? Bu pisliği orman içine dökmek için, yöre halkına sordunuz mu?" dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı