Fidan'la Dobra Dobra

Fidan

MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan ile Esenler’in geçmişten bugüne kadar yapılan belediye hizmetlerini konuştuk.

 

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan ile Esenler’in geçmişten bugüne kadar yapılan belediye hizmetlerini konuştuk.

Esenler MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan demecinde şu sözleri ifade etti:

Ulusal ve yerel basını yakından takip ediyorum. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yapmış olduğu bir araştırma ile ilgili olarak Esenler’in yerel yöneticileri kıyameti kopardı. Esenler’in çok iyi olduğunu ve haksızlık yapıldığını söylediler. Ama işin gerçeği böyledir. Yapılan araştırma Esenler’in geri kalmışlığını gösteriyor. Esenler halkı bu durumun farkında değil. Esenler halkı bu durumu ve bu sonucu hiç de hak etmiyor.

Başkanı çözüm üretmekten çok sorun yaratmaktadır

2009 yerel seçimlerinde aday olduğumda ne söylediysem bugünde aynısını söylüyorum. O gün verdiğim vaatlerin bugün de arkasındayım. Bazı problemlerin yavaş yavaş çözüleceğini umut ettiğimiz bugünlerde ne yazık ki Sayın Belediye Başkan çözüm üretmekten çok sorun yaratmaktadır. 2009 öncesi Esenler’i sanki bugünkü muhalefet partileri yönetiyormuş gibi bir anlayışta olması düşündürücü bir meseledir. “Geçmiş beni ilgilendirmiyor” söyleminin de o derecede yanlış olduğunu kavrayamamıştır. Bizim söylediğimiz gibi Esenler’in en önemli sorunu sınırlarıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarının kirada olmasıdır. 1994 yılında sorunlar ne ise bugünde sorunlar aynıdır.

Esenler’i yönetmeye yeterli değiller

Belediye Başkanı sivil toplum örgütlerinin programlarında kürsü hâkimiyetini eline alarak, basını da çok iyi kullanarak insanların gözünü boyuyor. Halkımız duyarlıdır, gerçekleri görüyor. İnanıyorum ki, Esenler’i iyi yönetemeyenler, haklarını koruyamayanlar önümüzdeki yerel seçimlerde bunun hesabını halkımıza verecekler. Aba altından sopa göstererek korku salmaları neticesinde iktidar oldular. Ama kurmuş oldukları kadrolar Esenler’i yönetmeye yeterli değildir.

Onların takipçisiyiz

MHP olarak bizim Belediye Meclis Üyemiz yok. Bilgi edinmek için kendilerine yazılı müracaatlarda bulunduk; ama bugüne kadar hiçbirine cevap alamadık. Bu demek değildir ki onları takip etmeyeceğiz. Yaptıkları ve yapacakları her işin takipçisiyiz. Esenler’e yaşattıkları bu kâbusun ortaya çıkması için mücadele edeceğiz.

Sayın Başkan “biz Esenler’i güzelleştirmeye geliyoruz” demişti. Çünkü Esenler’in altyapı sorunu olmadığını söyledi.

Projelerimizin ismini değiştirerek

Aday olduğu sürede projeleri olmadığını gördük. Biz ise noter tasdikli projelerle aday olmuştuk. Nasıl ki, AKP iktidarı MHP’in 2023 Model Ülke Projesini çaldığı gibi, Sayın Başkan da bizim projelerimizin ismini değiştirerek kendi projesi gibi kamuoyu ile paylaştı. Kendilerine sorduk: “Altyapısı bitmiş bir ilçede Kâzımkarabekir Mahallesi’nden Karabayır Mahallesi’ne kadar yolları neden kazdınız?” Birçok mahallede aynı kazıları neden yaptınız? Alt yapı işini de çok iyi yaptığınız söylenemez. Hemen hemen her mahallede biraz yağmur yağdığında rögarlardan dışarıya lağım kokusu yayılmaktadır. Atışalanı’ndan başlayan Prestij Yol Çalışması’nı kime sordunuz? Hangi sivil toplum örgütü ya da esnafa sordunuz? Ben bilirim ya da ben yaparım dediniz; işte yaptığınız ortadadır. Bu yol büyük bir sorun olarak trafiği kaldırmayacak. Ambulanslar ve araçlar sıkıntı çekecekler. Burada en büyük sorumlu sivil toplum örgütleridir. Seslerini çıkarmaları gerekiyor. Herhangi bir siyasi görüşe hizmet etmemeliler. Yani, reklâmla prestijle sorun çözmeye çalışan bir Başkan sorun yaratır. Her gün kadro değiştirerek, birilerini bir yerlere atayarak belediye yönetilmez. Liyakatli, dürüst, proje sahibi kadrolara sahipseniz, o zaman belediyeyi iyi yönetirsiniz. Kadrolarınız itaat eden değil, hizmet etme anlayışında olmalıdır. Esenler’deki kadroların birçoğunun iyi düşünceler içerisinde olduğunu düşünemiyorum. Meclis Üye’lerinin durumu ortadadır. Onlar halktan aldıkları gücün dik duruşunu sergileyemiyorlar. Meclis toplantılarını takip ediyorum. Hemen hemen her toplantıda Başkana o yetkiyi verelim, bu yetkiyi verelim söylemleriyle geçiyor. Esenler adına projeleri olmadığı görülmektedir.

Zeyat Gümüş ve US Medya Meselesi

Zeyat Gümüş meselesi kapalı kutu olarak hala durmaktadır. Us Medya meselesi aynı… Kültür Merkezi ‘ni işleten kişi AKP’li meclis üyesidir. Atışalanı’na yapılan Bölge Parkı kimlere verildi? Bunlar kafamızda hep soru işaretidir.

MHP olarak biz siyaset yapıyoruz. Bize oy verenin de vermeyenin de hakkını korumak ve kollamak görevimizdir. Bunun bir vebal ve sorumluluk olduğunu bilerek siyaset yapıyoruz. Vatandaşın gözünü boyayarak, sanal projeler üreterek köprülerin altından ne şekilde suları aktığını en iyi bilenlerdeniz. Muhalefet Meclis Üye’lerine çok ciddi görevler düşmektedir. Bazı konuları siyasi parti ilçe başkanları ile paylaşarak çözümler aramalıdırlar.

Yapılan her yanlış Esenler’in zararınadır

Yapılan her yanlış Esenler’in zararınadır. Onun için yaptıkları yanlışları yerel basına birlikte taşımalıyız. Biz her konuda üstümüze düşeni cesaretle yapar, her yanlışı gündeme getiririz. Çünkü, bizim kimseye bir diyet borcumuz yok, eyvallahımız yok. Halk adına ne söylenmesi gerekiyorsa onu çekinmeden söyleyen birisiyim. Dik duruşumdan da zerre kadar taviz vermem. Yanlış işlere bulaşanların yakasına yapışır hesabını da sorarım. Hiç kimsenin projesini çalarak veya başkalarının fikirlerinin kapkaççılığını yaparak siyaset yapmadım. İyi işler yapana sempati ile bakarım, halkın çıkarlarını korumayanları da hiç sevmem. Esenler’e yapılan her hizmeti memnuniyetle karşılar, yapanları da tebrik ederim. Son olarak da, emlak fiyatların arttığı söyleniliyor. Bu gerçek değildir. Fiyatlar da değer kaybetmiştir.  

       



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı