Fidan Hesap Sordu

Fidan Hesap Sordu

Zeyyat Gümüş Meselesini Çözün!

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 

Esenler Kent Konseyi toplantısı 29.09.2011 tarihinde Esenler Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Sakinlik içerisinde devam eden Kent Konseyi toplantısında hararetin ve tansiyonun yükseldiği an MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan’ın söz alması ile başladı.  Ana muhalefet  ilçe başkanının ve meclis üyelerinin bekli de söylemek isteyip de söylemeye cesaret edemediği konuları söylemesi muhaliflerin takdirini kazanırken, AKP taraftarlarının huzurunu kaçırdı; salonda buz gibi bir havanın esmesine sebep oldu.

Kent Konseyi Çözüm Üretemiyor

Fidan, “Bundan önceki Kent Konseyi toplantılarında zaman zaman Esenler’in sorunları dile getirilmişti. Ama bugüne kadar hiçbir sonuç elde edilememiştir. Daha önceki Kent Konseyi toplantılarında hararetli atışmalar oluyordu. Umut ederim ki, bugün burada seviyeli bir toplantı yapılır. Herkes özgürce bir şeyler söyleyerek bu toplantıya katkı sunar.

Şimdiye kadar mikrofonu eline alan kimseyi dinlemeden konuşuyor. Konuşurken de her şey güllük gülistanlık, Esenler’in bütün sorunları bitmiş havasındadır. Hiçbir problem yok, tek problem Esenler’de üç, beş kişi…

Ben uzun zamanlardan beri Esenler’de ikamet ediyorum ve burada siyaset yapıyorum. Siyaset yaptığım partinin her kademesinde görevler yaptım. Esenler’e bir şeyler verebilmek için 2009 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı oldum. Kaybettim ve sonrasında seçilen arkadaşımıza başarılar diledim, hayırlı olsun dedim. Esenler’de siyaset yapıyoruz. Eksiklerimiz olabilir. Hepimiz insanız. Ben Esenler’de yapılan eksiklikleri, yanlışlıkları hatta doğruları zaman zaman basın yolu ile veya başka yollarla anlatmaya çalıştım. Her zaman söyledim: bize üstümüze ne düşerse yapmaya hazırız.

Partizanca Yaklaşımlara Devam Ediliyor

Yıl 2004… Bugün 2011… O günden bugüne kadar seçilenler hizmet yapmak için geldiler ama, 2009’dan sonra seçilenler o günden bugüne kadar partizanca yaklaşımlarına devam ettiler. Sivil Toplum Kuruluşları (Hemşeri Dernekleri ) etkinliklerinde sanki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı geliyormuş gibi anonslar yapıldı. Protokolde oturduğumuz yerde gelen Belediye Başkanı’nı bize karşılatmaya çalıştılar. Önceden de Belediye Başkanı vardı. Protokoller kuruluyordu ama o dönemki Belediye Başkanı geldiğinde böyle bir şaşalı karşılama yapılmıyordu. Şimdi böyle olunca saygı ve sevgiden uzaklaşılmaya başlandı. O zaman sevgi ve saygıdandır ki protokoldekiler gereğini yapıyordu.

Biz bu ahlak ve edebi yaşıyor ve yaşatıyorduk ama şimdi böyle mi? Şimdi yukarıdan aşağıya baktığımızda her şeyi hakir görme, herkesi küçük görme, aşağılama ve ben demekten başka anlayışı olmayanların bizlere bu muameleri yapmaya kalkışmalarına müsaade ederseniz saygı göstermemiz beklenmemelidir.

2009’dan Sonra Sanki Esenler’de Şimşekler Çaktı, Yıldırımlar Düştü

Esenler’de yapılan her güzel şeyi biz destekleriz. Fakat, 2009’dan sonra sanki Esenler’de şimşek çaktı, yıldırımlar düştü, her yer yandı. Kaldı ki, 2009’dan önce burayı ben yönetmiyordum yine aynı zihniyet aynı siyasi parti yönetiyordu. Beyler tekrar diyorum, burayı ne MHP ne de CHP yönetiyordu. Siz yönetiyordunuz siz! Hem de 1994’ten itibaren… Şimdi çıkmış diyorsunuz ki, 85 kişilik sınıfları şu seviyeye düşürdük, şurada şu işi yaptık,

Yerel Basını Mahkemeye vermek marifet değil

burada bu işleri yaptık. Tabi yapacaksınız; bu sizin görevinizdir. Esenler’e bu yaptıklarınızı nimet gibi sunma hakkına sahip değilsiniz. Sizden öncekilerin yapmadığı işleri şimdi suçlu arayarak bana veya Esenler Halkına mal edemezsiniz. Tekrar diyorum, suçlu ne muhtarlar ne müftü ne de Esenler halkıdır.

Gelin bütün halkla, siyasi partilerle bir araya gelerek önce sevgi ve saygıyı sağlayalım  sonra da yapılmayanları konuşalım.

Zeyyat Gümüş Meselesini Çözün

Basın hakkınızda bir şey yazmayacak. Yazarsa ertesi gün kendisini savcının karşısında buluyor. Şimdi size söylüyorum; Zeyyat Gümüş meselesini çözün. Us Medya meselesini çözün. Zeyyat Gümüş’ü görevden almak önemli değil, sonucunu bize anlatmalısınız. Us Medya meselesinde ilgimiz alakamız yok dediniz. Biz ilginizinde, alakanızında olduğunu ispat ettik. Neden açıklama yapmadınız. Biz söylediğimiz her kelimenin arkasındayız. Çamur at izi kalsın anlayışında değiliz.

Ömer Çetin Kaya burada hatibin sözünü kesiyor ve “Kent Konseyi’ne ne gibi destekler sunacaksınız bunları anlatın burayı siyasi bir arenaya çevirmeyin” diyor.

Partizanca Yaklaşımlardan Uzak Duralım

Ben söylediğim her kelimenin arkasındayım rahatsızlık duyanlar bana çıkar cevap verir. “Bu böyle değildi” der, aksi olursa yani biz sizin söylediklerinizden rahatsızız dersiniz ben de Kent Konseyi’nden çekilirim. Ben diyorum ki, kesinlikle siyasi bir terbiye ile konuşalım ama yaşadığımız ortamları gördükçe böyle konuşma zorunda kalıyorum. Bizim söylediğimiz şudur: “Partizanca yaklaşımlardan uzak duralım”.

Burası Belediye, Hiçbir Siyasi Partinin Altyapısı Değildir!

Burası Belediye’dir. Hiçbir siyasi partinin alt yapısı değildir. Biz Belediye Başkanı’na Esenler Belediye Başkanı olduğu sürece saygı duyarız. Ama AKP Belediye Başkanı olduğu sürece saygı duymayız. Esenler’e Belediye Başkanı seçilen her vatandaşın sorunlarına eşit yaklaşması lazım. 2009’dan itibaren siyasi parti ilçe başkanlarının yaptıkları toplantılar yapılamaz oldu. Ben burada dosyaları açarsam konuşulacak o kadar çok şey olduğunu görürsünüz.

Burası Esenler Belediyesi; burada sözümüz kesiliyor. Kültür Merkezi orada… Belediye Başkanı konuşuyor kimseye söz verilmiyor. Biz Esenler’in problemlerini nerede konuşacağız. Müsaade edin de burada konuşalım. Bu tartışmaların Esenler’de olmaması lazım; olamaması için de seçilenlerin ona göre hareket etmeleri lazım. Bugün yaşadığımız sevgisizliğin saygısızlığın ortadan kalkması isteğimizdir.” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli