Fevzi Çakmak Hacı Cezmi İpkin Camisi Yükseliyor

Fevzi Çakmak Hacı Cezmi İpkin Camisi Yükseliyor

Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımı süren cami inşaatında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Camimizin ismini “HACI CEZMİ İPKİN”

Fevzi Çakmak Hacı Cezmi İpkin Camisi Yükseliyor
Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımı süren cami inşaatında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Camimizin ismini “HACI CEZMİ İPKİN” camii olarak değiştirdik dedi ve Ramazan ayına yetişeceğini söyledi.
 
Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci,“Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Fevzi Paşa ve Fevzi Çakmak ismi ile iki camiimiz var. Fevzi Paşa camimize büyük paralar harcayarak ve inşaatında çalışmaların tüm hızıyla tamamlamak üzereyiz, inşallah Ramazan ayına yetişecek. 5 trilyonun üzerinde masraf yapılan camimizin 2,5 trilyonunu bir bayan hayırsever vatandaşımız karşıladı. Bizde kendilerini onura etmek için rahmetli olan eşi beyefendi Hacı Cezmi İpkin’in ismini verdik. Müftülüğümüz camii yapımında imkanlarını kullanarak yaklaşık üç trilyon yardım yaptı, hayırsever vatandaşlarımızın da katkıları ile camimiz tamamlanmak üzeredir ve son aşamaya gelmiştir. Belediyenin ne kadar yardım yaptığını ben bilmiyorum.
 
“CAMİLERİMİZ CUMA NAMAZLARINDA YETMİYOR”
Vatandaşlar sizlere soruyor ve sizlerde bize soruyorsunuz “camii ne zaman bitecek, ibadete açılacak?” camii yapmak çok kolay bir iş değil. Masrafı ağır vatandaşların, müftülüğün ve hayırseverlerin yardımları olmazsa camii yapımı uzun sürer. Çok büyük paralar harcanarak yapılan ibadethanelerimizin bana göre bu kadar masraflı yapılmasa daha iyi olurdu ama masraf çok olunca mükemmel oluyor. Esenler’de 45 camimiz var çoğu deprem öncesi yapıldığı için yenilenmesini elbette isterim. 45 camiimiz var dedim bu camilerimizin 5 tanesi mescit gibi. Camilerimiz vakit namazlarında doluyor, Cuma namazlarında ise yetmiyor.
“ALEVİ VATANDAŞIMIZDA KENDİ CEMEVLERİNİ YAPABİLİRLER”
Bir adam kıbleyi kabul ediyorsa, sen ona kafir diyemezsin.  Bir insan Herhangi bir inanç unsuru kendisini nasıl tanımlıyorsa, içinde inancın gereklerini yerine getirmek için toplandıkları mekânlara ne ad veriliyorsa, orada icra edilen hususları nasıl adlandırıyorsa öylece değerlendirilir. Bunun üzerinden başka tartışmalar başlatmak, birbirimizi tanımlamaya kalkışmamız doğru değildir. Müslümanlık kimsenin tekelinde değildir, Camilerimizde kimsenin tekelinde değildir. Bu ülkede Sünni vatandaşımız kendi Sünniliğini, Alevi vatandaşımız kendi Aleviliğini yaşamasında bir sakınca yok. Sünniler dernekleşerek kendi camilerini nasıl yapıyorsa Alevi vatandaşımızda kendi cemevlerini yapabilirler.
 
“DİNDE ZORLAMA YOKTUR.”
Müslümanlar, İslam’ın erken döneminden itibaren farklı dinlere mensup insanlarla bir arada yaşama tecrübesine sahip olmuşlardır. Kur’an’ın açıkça dile getirdiği “dinde zorlama yoktur.” Bu sebepten, Müslümanların yaşadıkları bölgelerde Yahudi, Hristiyan ve diğer dinlere mensup insanlar herhangi bir zorlukla karşılaşmadan özgürce varlıklarını sürdürme imkanı bulmuşlardır. Ancak, bugün gelinen noktada, Müslümanlar bu tecrübelerini unutma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar” diyerek uyarıda bulundu.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı