Fettah Dindar: "Trabzon Bela Takımdı"

Fettah Dindar:

İstanbulspor’da yetişip 3 yıl boyunca Galatasaray’da futbol oynayan ve iki dönemdir de Esenler Rumelililer Dernek Başkanlığı görevini yürüten Fettah Dindar, eski takımı Galatasaray ile ilgili Hürriyet Gazetesi



Fettah Dindar: "Trabzon Bela Takımdı" 

İstanbulspor’da yetişip 3 yıl boyunca Galatasaray’da futbol oynayan ve iki dönemdir de Esenler Rumelililer Dernek Başkanlığı görevini yürüten Fettah Dindar, eski takımı Galatasaray ile ilgili Hürriyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.
Futbola 11 yaşında Bayrampaşa’da başlayan, İstanbulspor’da yıldızı parlayan Fettah Dindar, üç senesini geçirdiği Galatasaray’ın eski yıllarını ve geleceğini Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Er’e anlattı.

Fettah Dindar’ın Hürriyet Gazetesi’ne verdiği o röportaj:
1980-84 sezonlarında giydiği sarı kırmızılı forma altında Brian Birch, Özkan Sümer ve İviç ile çalıştığını belirten Dindar “Birch’ten disiplini öğrendik. İngiliz hocanın güzel lafı var “İdmanda ananız ağlamazsa maçta ağlar” demişti. Türkiye’de kondisyona dayalı fitnes salonlarında günde iki kez çalışmayı Birch getirdi. Birch bizleri önce tanıdı sonra fiziki durumumuza göre antrenman yaptırdı” dedi.

“Fatih Terim çok hırslıdır”
G.SARAY’da oynadığı dönemdeki kaptanı Fatih Terim’den de övgü ile bahseden Dindar, “Çok adaletlidir ve hırslıdır. Beraber oynadığımız dönemde bazı maçlarda libero oynamasına rağmen forvete geçip gol atardı. Rize maçında iki gol atıp maçı 2-2’ye getirmişti” dedi.
G.Saray’ın kalitesine vurgu yapan Dindar “Daha tam takım olamadı. Terim bence bu kadroya birkaç takviye yaparak üç yıla şampiyonluk ambargosu koymaya hazırlanıyor” diye konuştu.

‘Bir şampiyonluk kazanamadık’
“G.SARAY’da muhteşem kadromuz vardı” ifadesini kullanan Dindar şöyle konuştu: “Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandık ama şampiyon olamadık. 1980-84 döneminde Trabzon iki, Beşiktaş ve F.Bahçe 1’er kez şampiyon oldu. Trabzon bela takımdı. Onların en büyük özelliği altyapısından kurulu inançlı bir takımdan oluşlarıydı.”

Doktor yoktu masör vardı
Bizim zamanımızda futbolcunun değeri yoktu. Statta soyunurduk. Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki kömürlük deposunda idman yapıyorduk. Bizim zamanımızda kulüpte masörler vardı. Şimdi profesörler doktorlar var. Bolu’da maç yapıyoruz dizime tekme yedim bavul gibi şişti. 3-4 ay yattım menüsküs teşhis koyamadılar. Kulüpten 10 bin TL maaş alıp tedavime 6 bin TL harcıyordum.

Fettah Dindar kimdir?
Doğum tarihi:15 Eylül 1955

Pozisyonu: Defans

Kariyeri: 1973-1980 İstanbulspor, 1980-1984 Galatasaray, 1984-1985 Tarsus İdman Yurdu ve 1987-1988 Zeytinburnuspor

Kupa primi arsaydı ama hiç göremedik
”Özkan Sümer’in bir arkadaşı, Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nı alması halinde oyunculara Antalya’da arsa vereceğini söyledi. Maça çıkmadan herkesin dilinde Antalya’da arsa konuşuluyordu. Çünkü böylesine uçuk bir prim yoktu. Türkiye Kupası’nı kazandık soyunma odasında sadece mutluluk şarkıları söylendi. Kupayı alınca Özkan Sümer Hocamız’ın arkadaşı olan adamı aradık. Fakat ne arsa ne adam vardı.”


 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı