Fatih ve Kadıköy esnafı elektrik faturalarına isyan etti

Fatih ve Kadıköy esnafı elektrik faturalarına isyan etti

Elektrik üretim ve dağıtım hizmetinin özelleştirilmesiyle birlikte, elektrik zamları soygun boyutunda faturalara yansımaya başladı. Özellikle ticarethanelere getirilen yeni zamlar, elektrik faturalarının kira giderlerinin üze

#ZamlarGeriAlınsın
Elektrik üretim ve dağıtım hizmetinin özelleştirilmesiyle birlikte, elektrik zamları soygun boyutunda faturalara yansımaya başladı. Özellikle ticarethanelere getirilen yeni zamlar, elektrik faturalarının kira giderlerinin üzerine çıkmasına neden oldu. Ödenmesi imkansız zamlar altında iflas noktasına gelen Kadıköy esnafı gelen elektrik faturalarını pencerelerine astı. Öte yandan Fatih'te de esnaf ve halk pencerelerine elektrik faturlarının miktarlarını yazarak isyan etti

 

Kadıköy ve Fatih esnafı elektrik faturalarını pencerelerine astı: #ZamlarGeriAlınsın

Elektrik üretim ve dağıtım hizmetinin özelleştirilmesiyle birlikte, elektrik zamları soygun boyutunda faturalara yansımaya başladı. Devletten kWh 31,86 kuruşa alan şirketler halka 134,89 kuruşa ve 210 kWh üzerine ise 206 kuruşa satarak halkın üzerinden karlarına kar katıyorlar. Özellikle ticarethanelere getirilen yeni zamlar, elektrik faturalarının kira giderlerinin üzerine çıkmasına neden oldu. Ödenmesi imkansız zamlar altında iflas noktasına gelen Kadıköy esnafı gelen elektrik faturalarını pencerelerine astı.

Esnafı iflasın eşiğine sürükleyen zamlara karşı başlayan “Faturanı camına yaz” kampanyasını Kadıköy’de de başlatan Geçinemiyoruz çalışması, birçok Kadıköylünün “Bize de verin biz de evlerimizin camlarına asmak istiyoruz” dediklerini aktardı.

“İktidarın halkı şirketlerin önüne yem olarak atmasına karşı yanyana gelir ve itirazımızı örgütlersek zamların geri alınması kaçınılmaz” diyen Geçinemiyoruz çalışması, sosyal medya hesabındaki paylaşımında penceresine asmak isteyenler için bir link bıraktı.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli