Fatih Belediyesinde AKP'LİLER BURSU RET ETTİ CHP'LİLER OTURUMU TERK ETTİ

Fatih Belediyesinde AKP

Fatih Belediye Meclisinde burs krizi yaşandı. CHP Grubunun ilçede ikamet eden üniversiteyi ilk defa kazanmış lisans öğrencilerine burs verelim teklifi Ak Parti Grubu’nun bütçeye yük olur söylemi ile gü

CHP Grubunun istediği söz hakkı da verilmeyince CHP’liler oturumu terk etti. CHP Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin oturumu terk ederken açıklama yaptı ve duruma tepki gösterip; “CHP Meclis Grubu olarak Fatihli öğrenciler ile ilgili eğitim yardımı başvurusu ile ilgili çalışma yaptık. Gündeme eklenmesi ile ilgili teklifte bulunduk. Sayın Meclis Başkan Vekili Faruk Gökkuş tarafından gündeme alınmadı ve teklifimiz reddedildi. Biz de grup olarak bunu protesto ediyoruz. Muhalefetin sesi kesilmek isteniyor.” dedi.

Haber/ İstanbul Manşet 
Fatih Belediyesi’nin Kasım ayı ilk oturumuna Av. Faruk Gökkuş Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Mehmet Sarıtemur, CHP Grubuna Kazım Akşahin ve MHP Grubuna Murat Omurtag Grup Başkan Vekilliği yaptı. Oturumu Yeniden Refah Partisi mensupları da izleyici sıralarından takip etti.
 
OTURUMDA BURS KRİZİ ÇIKTI
 
Oturumda söz alan CHP’li Üye Fatih Sarmusak grubunun önerisini okudu ve şöyle dedi; “Kendisi ve ailesi Fatih’te ikamet eden ve ilk defa lisans öğrencisi olmaya hak kazanan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verilmesi ile ilgili teklifin gündeme eklenerek ilgili komisyonlara sevk edilmesini arz ve talep ederiz.”.
EK GÜNDEM DEĞİL ÖNERGE YAPIN
 
Bu sözler üzerine Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Sarıtemur söz aldı ve “CHP Grubunun teklifi ile ilgili olarak bu belediyenin bütçesi ile ilgili bir çalışma olduğu için Başkanlık Makamına önerge olarak vermesini istemekteyiz.” diyerek konunun önerge halinde sunulmasını istedi.
 
BURS BÜTÇEYE EK YÜK GETİRİR
 
Meclis Başkan Vekil Av. Faruk Gökkuş da burs değil eğitim yardımı olur bu dedi ve bütçeye ek yük getireceğinin altına çizerek şu konuşmayı yaptı; “Belediyemizin öğrenciler ile ilgili yaptığı çalışmayı biliyoruz. En çok kütüphane yapan belediye Fatih Belediyesi’dir. Burs değil zaten. İBB’de burs değil eğitim yardımında bulunuyor. 2009 yılında CHP Grubunun başvurusu ile Anayasa Mahkemesi Belediyelerin burs verme hakkını kaldırdı. Dolayısıyla Kazım Bey ile de konuşurken Ak Parti Grubunun teklifi çerçevesinde bütçeye ek yük getirdiği için bunun Başkanlık Makamına havalesini önerdik uygun görülmedi.”
 
Belediye çalışma yönetmeliğinin 8. Maddesini okuyan Av. Faruk Gökkuş teklifin belediye çalışmaları ile ilgili değil deyip teklifi oylatmadı. CHP Grubu da konuyu önerge yapmaktan imtina edince tartışma çıktı.
 
CHP Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin söz alıp “Bütçe kalemlerinde ki sosyal yardımlardaki artışları da biliyoruz. Fatihli öğrencilerimiz yararına olan bir önerimiz var. Burs ise düzeltiyorum eğitim yardımı olarak yapılsın diye gündeme eklensin diye teklifimiz var. Teklifimiz oylansın.”
 
İSTİSMAR DENDİ CHP GRUBU OTURUMU TERK ETTİ
 
Bu sözlere de Başkan Vekili Gökkuş siyasi istismardan bahsederek cevap verdi ve “Bu konular siyasi polemik olacak konular değil. Bütçe geçen ay konuşuldu. Biz oylarız Ak Parti Grubunun oyları ile reddedilir. Siz de gidip bunun istismarını yaparsınız! Belediye çalışması değildir bu konu.” dedi ve teklifi mecliste oylatmadı.
 
CHP’li Akşahin tekrardan söz isteyince Meclis Başkanı Av. Faruk Gökkuş söz hakkı vermeyince ortam gerildi. CHP Grubu da çareyi oturumu tek etmekte buldu.

 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli