Faşizmin Ayak Sesleri

Faşizmin Ayak Sesleri

18 Ocak 2017 tarihinde yapılan “TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” Konulu panel forum sonrasında aşağıdaki sonuç bildirgesi yayınlanmıştır.

Faşizmin Ayak Sesleri
18 Ocak 2017 tarihinde yapılan “TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” Konulu panel forum sonrasında aşağıdaki sonuç bildirgesi yayınlanmıştır.

Körfez krizi sonrasında Ortadoğu da din-mezhep ve milliyet ekseninde çatışmalar yoğunlaşmıştır. AKP’nin yanlış politikaları sonucunda ülkemizde bu bataklığa hızla sürüklenmektedir.

12 Eylül faşist generallerinin zor ile kabul ettirdiği Anayasayı şimdiye kadar değiştirip sivil bir anayasa yapılmaması çok büyük bir eksikliktir. Artık bu Anayasayı değiştirme zamanı gelmiştir. 12 Eylül Anayasası hukuku yok saymış yurttaş yerine devleti korumak üzerine hazırlanmıştır. Şimdi ise hazırlanan ve mecliste kabul edilen Anayasa değişiklikleri ile 12 Eylül Anayasasının kısıtlamalarına ilaveten özgür yaşam hakkı da gasp edilecektir. Anayasalar devlete karşı yurttaşların haklarını savunun toplumsal bir uzlaşma metini olması gerekirken bu düzenleme ile bırakın özgürlük alanlarının genişletilmesini, vatandaşın cumhuriyet dönemi ile kazanmış olduğu haklar da elinden alınmak istenmektedir. 

Son 15 yıllık AKP iktidarında iktidarın istediği yasal düzenleme jet hızı ile yasalaştırılırken istikrar yalanı ile yasama-yürütme-yargı erklerinin tek kişinin emrine verilmesi faşizmin ayak sesleridir. Referandum da RTE ve AKP karşıtlığı yerine bu yetkilerin kime verilirse verilsin demokrasinin yok edilip kağıt üzerinde göstermelik demokrasinin olacağı, yetkisiz TBMM ile yeni bir döneme girileceği halka anlatılmalıdır. Yeni düzenlemeler ile olağanüstü hal (OHAL) sürekli ve olağan hale getirilmek istenmektedir.
Ülkemizin yaklaşık yüzde 51 ini oluşturan kadınların siyasette etkin olarak yer almasının önü açılmalıdır ve referandumda kadınların etkin olması HAYIR oylarının artmasına katkı sağlayacaktır.

Partimiz aldığımız oy ile orantılı olarak kamuoyunda ses getirmesi yönünde çalışmalar yapmalıdır. 
Partimiz kürt sorunu, inanç farklılıkları ve emek kesiminin sorunlarını çözecek siyasal çözümler üretmelidir. Günümüzde hala emek sermaye çelişkisi en önemli sorun olarak devam etmektedir. Örgütsüz emek demokrasi karşıtı kesimlerin güçlenmesinin en önemli nedenidir. Bu kesimler ile beraber HAYIR oylarının artırılması için ortak çalışmalar yapılmalıdır. Partimiz üyelerimize yönelik olarak yapılan geleneksel seçim çalışmaları yerine evet vereceği düşünülen kesimlere ulaşılmasının bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Anadolu da dinci ve milliyetçi propaganda sonucunda yıllarca AKP’ye gönül vermiş yurttaşlarımıza ulaşılması HAYIR oylarının artırılması için son derece önemlidir. Toplumun tüm kesimlerine ulaşılmalıdır.

Ulusal ve yandaş medyanın partimize yeteri kadar yer vermemesine karşı sosyal medya etkin olarak kullanılmalıdır. 

 Partimiz CHP dışındaki HAYIR diyen sol, sosyalist kesimler, meslek odaları, sendikalar ve Demokratik Kitle Örgütleri ile güç birliği oluşturulmalıdır.
Referandumun gündemimizde en önemli sorun olması nedeniyle parti içi tartışmaların referandum sonrasına ertelenmesi gerekmektedir. 
Kamuoyuna duyurulur.
ÖZGÜR BİREY…ÖRGÜTLÜ TOPLUM…DEMOKRATİK DEVLET…
CHP SOL KANAT



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı