Faşizme Karşı Mücadelenin Dayı'sı Yaşamını Yitirdi

Faşizme Karşı Mücadelenin Dayı

Devrimci Gençlik mücadelesini Rize’ye taşıyan,Devrimci Gençlik ve Devrimci Yol örgütlenmelerinde aldığı aktif sorumlulukla faşizme karşı mücadelenin “dayı”sı olarak adlandırılan Azim Keskin

  Faşizme Karşı Mücadelenin “Dayı”sı Yaşamını Yitirdi

Devrimci Gençlik mücadelesini Rize’ye taşıyan,Devrimci Gençlik ve Devrimci Yol örgütlenmelerinde aldığı aktif sorumlulukla faşizme karşı mücadelenin “dayı”sı olarak adlandırılan Azim Keskin yaşamını yitirdi

Artvin’in Şavşat ilçesi’nde başlayan Devrimci Gençlik mücadelesini Rize’ye taşıyan,Devrmci Gençlik ve Devrimci Yol örgütlenmelerinde aldığı aktif sorumlulukla faşizme karşı mücadelenin “dayı”sı olarak adlandırılan Azim Keskin, uzun süredir gördüğü kanser tedavisi sürerken Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitirdi.

Bir süre Ankara Birlik Tiyatrosu ile Anadolu’yu karış karış gezen Keskin, öğrenim gördüğü Rize Ticaret Meslek Yüksekokulu’nda sürdürdüğü Devrimci gençlik mücadelesini Rize Devrimci Yol örgütlenmesinin merkezinde yer alarak devam ettirdi. Rize’de yükselen devrimci mücadelenin kırsala yayılmasına öncülük eden isimlerden biri olan ve Pazar örgütlenmesini bizzat yürüten Keskin halk tarafından Pazar’ın dayısı olarak adlandırıldı. 12 Eylül darbesine karşı Pazar’da gösterilen örnek direnişin ön saflarında yer alan Keskin, 1981 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde cuntacılar tarafından alıkonularak iki buçuk yıl hapsedildi. Hapishane sürecinin ardından da hayatını devrimci bir yaşam biçimi ile sürdüren ve aynı zamanda Yıldırım Halkevi üyesi olan Keskin eşi Ayten Keskin ile birlikte iki devrimci evlat yetiştirdi.

Azim Keskin’in cenaze töreni 20 Haziran Cuma günü ikindi vakti Ortabağlar Merkez Camii’nden kaldırılacaktır. Daha sonra buradan Hamitler Mezarlığı’na defnedilecek olan Azim Keskin için mezarlıkta bir anma programı gerçekleştirilecektir.



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu