FİDEL BIRAKTI

FİDEL BIRAKTI

Fidel Castro, Küba Komünist Partisi’nin Merkezi Komitesi’nde yer almayacağını ilan etti ve 1965’ten beri yürüttüğü Komünist Parti’nin Merkez Komite Genel Sekreterliğini bıraktı.

 

 

 

 

 

 

FİDEL BIRAKTI…

Fidel Castro,  Küba Komünist Partisi’nin Merkezi Komitesi’nde yer almayacağını ilan etti ve 1965’ten beri yürüttüğü Komünist Parti’nin Merkez Komite Genel Sekreterliğini bıraktı.

Cubadebate.cu internet sitesinde yayımlanan açıklamasında Castro, kardeşine yönelik verdiği mesajda, “Raul bugün partide resmi bir görevi kabul etmeyebileceğimi, parti bünyesinde hiçbir sorumluluk istemediğimi biliyordu... O kararlaştırılmış planların bana iletilmesinde hiçbir zaman başarısız olmadı” ifadesini kullandı ve yetkilerini kardeşine devretti.

84 yaşındaki efsanevi lider, 1965’te kurulan ve komünist rejime destek verme amacını taşıyan komitenin ilk başkanlığını yapmış ve bu güne kadar sürdürmüştü. Bu son açıklaması ile parti liderliğini de bırakmış oldu.

Castro’nun istifasından saatler önce düzenlenen Komünist Parti'nin 6’ncı kongresinde Castro'nun öngördüğü reformları kabul edildi.

 Yapılan resmi açıklamada, Castro'nun “sosyalist modelin gözden geçirilmesine” yönelik yaklaşık 300 önerisinin bin delege tarafından oylandığı belirtildi.

 Castro'nun önerileri arasında, özel sektöre açılım, kamu sektöründe istihdamın daraltılması, devletin yaptığı para yardımlarının azaltılması gibi maddeler de yer alıyor.