FETÖ'cü damada' inşaat sektöründe avantajlar sağlandı mı sağlanmadı mı?

FETÖ

CHP’nin kurşun askeri Hüseyin Sağ, AKP’nin İBB Kadir Topbaş’a “FETÖ’cü damada” inşaat sektöründe avantajlar sağlandı mı sağlanmadı mı? şeklinde hesap sordu.

“FETÖ’cü damada” inşaat sektöründe
avantajlar sağlandı mı sağlanmadı mı?


CHP’nin kurşun askeri Hüseyin Sağ, AKP’nin İBB Kadir Topbaş’a “FETÖ’cü damada” inşaat sektöründe avantajlar sağlandı mı sağlanmadı mı? şeklinde hesap sordu.
 
Kadir Bey rica ederiz ama sorular ne olacak
DARBE girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında "FETÖ"nün mali yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklanan isimlerden biri de Aydınlı Grup'un yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Kavurmacı.
Kamuoyu, Kavurmacı’yı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı olarak da tanıyor.
 
15 Temmuz’un ardından gözaltına alındığında gözler Kadir Topbaş’a çevrilmişti. Darbe sırasında Kadir Topbaş’ın ABD’de bulunması bazı kaşların kalkmasına da yol açmıştı hatırlarsınız.
 
Kadir Topbaş o dönemde sosyal medya aracılığıyla şu mesajları vererek tepkileri göğüslemeyi denemişti:
 
“Gezi ve 17-25 Aralık süreçlerinde yurtdışında değildim, İstanbul’daydım. 15 Temmuz’da BM toplantısı için (Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde) New York’ta bulunuyordum. Uçuşlar iptal edildiği için gecikmeli dönebildim.
 
FETÖ operasyonunda damadım Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. 17-25 Aralık’tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir. ‘Kızım Fatıma dahi olsa elini keserim’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan ile 42 yıldır omuz omuza yürüyen biri olarak tavrım nettir.”
 
KARELİ CEKET MÜHİMDİR
 
İkna olan oldu, olmayanlar Erdoğan’ın İstanbul ziyaretlerinde fonda kareli ceketiyle belirmeyi asla ihmal etmeyen Topbaş’ı kalkık kaşla izlemeyi sürdürdü.
Suç kişiseldir ve ailesini bağlamaz elbette, damadı yüzünden Topbaş’ı sopalamak da insaflı bir yaklaşım olmaz.

 
Ancak...
 
Evet sayın seyirciler(!), işin bir de ancak kısmı var ki onu da Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın ısrarlı haberciliği sayesinde dizi yazı kıvamında izlemekteyiz.
 
Hazal Ocak’ın seri şekilde gelen haberlerinde öne sürülen iddialara göre 2009’da inşaat sektörüne hızlı bir giriş yapan “FETÖ’cü damada” kayınpederinin yönettiği belediyenin imkân kapıları ardına kadar açılmış.
 
AL ARSA, VER DAİRE
 
Arazi tahsisinde çerçöp bırakılmamış yollar, kimseye nasip olmayacak kat izinleri, 9.5 metre yüksekliği 99.5 metreye çıkarmalar, duyulmamış bir ‘havaray’ izni, damadın inşa ettiği konutların adı verilen kamuya ait altgeçit...
 
Unutmadan bir de 5 daire meselesi var aziz vatandaş...
 
Tanesi 1.5 milyon ile 5 milyon TL arasında satışa sunulan Koru Florya dairelerinden 5 tanesi Topbaş ve çocuklarına ait olan Teşvikiye Saray Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından 25 Temmuz 2014’te satın alınmış Hazal Ocak’ın haberine göre.
 
Kadir Topbaş “Damadıma SSK’dan gelen araziyi 2010’da gelir paylaşımı yoluyla, ihale neticesinde verdim. Sonra baktım daireler güzel oluyor, inşaat bitmeden parayı bastırıp 5 daire aldım, sana ne kardeşim” diyebilir.
 
Biraz tuhaf olur ama diyebilir böyle, hesabı biz İstanbullulara değil büyüklerine verecektir zaten alışıldığı üzere.
 
ÇOK KİBAR BİR BAŞKAN
 
Ama Kadir Topbaş bu konuda nedense konuşmama hakkını kullanıyor.
 
Önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasında personeliyle bayramlaşırken “indirimli seyahat” açıklamasını yaptıktan sonra gazeteci arkadaşlarımız soru sormak isteyince “Teşekkür ederim” demekle yetinmiş.
 
Çok kibarsınız sağ olun Başkan, rica ederiz ayrıca ama mevzu o değil.
 
“FETÖ’cü damada” inşaat sektöründe avantajlar sağlandı mı sağlanmadı mı?
 
Temmuz 2014’te değeri 1.5 milyon ile 5 milyon TL arasında değişen dairelerden 5 tane alındı mı alınmadı mı?
 
Biz bu gibi hadiseleri merak ediyoruz Sayın Başkan...
 
Kıymetli okurların bayramlarını kutlar, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı