Ezildik, dışlandık ve yorulduk'

Ezildik, dışlandık ve yorulduk

Esenler’deki Mürsel Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği’nin açılışına katılan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, “Bu zamana kadar bizler çok ezildik, dışlandık ve yoruld

“Ezildik, dışlandık ve yorulduk”

Esenler’deki Mürsel Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği’nin açılışına katılan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, “Bu zamana kadar bizler çok ezildik, dışlandık ve yorulduk. Onun için artık birbirimizin desteğine ve dayanışmasına çok ihtiyacımız var.” Dedi.

Sivas İli Kangal İlçesi Mürsel Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği’nin Oruç Reis Mahallesi’ndeki açılışına CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir’in yanı sıra Kangal Dernekler Federasyon Başkanı Özcan Erdoğan, Dernek Başkanı Cemal Özdemir, çevre köy dernek başkanları, CHP Esenler İlçe Yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Merkezi açılışının yapılmasının ardından bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, “Bu zamana kadar bizler çok ezildik, dışlandık ve yorulduk. Onun için artık birbirimizin desteğine ve dayanışmasına çok ihtiyacımız var.” Dedi. Açılışa katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Özdemir sözlerine şu şekilde devam etti;



“Derneğimizin açılışına katılmak benim için farklı bir onur kaynağı oldu. Derneğimizin kurulmasında ve buralara kadar getirilmesinde emeği geçenlere ve ön seçim sürecinde bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü köyümüzün bir gururu olarak beni TBMM’ne gönderdiniz. Çocuklarımızın geleceği için ne gerekiyorsa bunlar için mücadele edeceğim ve sizi Ankara’da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. İçimizden birisinin TBMM’de olması gerçekten çok önemliydi. Ve ben bunu Meclise gidince daha iyi hissettim. Bizler çok ezildik, dışlandık ve yorulduk. Onun için birbirimizin desteğine ve dayanışmasına çok ihtiyacımız var.”

Erdoğan: Birlik içerisinde olmalıyız



Kangal Dernekler Federasyon Başkanı Özcan Erdoğan ise, “Avrupa’da STK’lar çok yaygın ve geniş bir halde faaliyet göstermektedir. Bir kişi en az 10-15 STK’ya üye olurken ülkemizde bu sayı maalesef çok düşüktür. Benim sizlerden isteğim köy derneklerimize sonuna kadar sahip çıkalım. Çünkü örgütlü güç daha umutlu olma umudunu taşır. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak bizi temsil etmesi için TBMM’ne daha çok hemşerimizi göndeririz. Çünkü bizler daha çok Sibel Özdemir’ler Ankara’ya taşımak zorundayız.” Dedi.

Özdemir: Cem Kültür Derneği açacağız



İli Kangal İlçesi Mürsel Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cemal Özdemir de, “Derneğimizin kuruluşunun 14. Yılına girdiğimiz bu gün yeni dernek merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu iki katlı yeni yerimizin üst katını lokal olarak, alt katını ise yemekhane ve dershane olarak kullanacağız. Gençlerimize burada çeşitli kurslar vereceğiz. Bunun dışında da inşallah bir aksilik olmazsa en yakın süreçte burada bulunan çevre köy dernek başkanlarımızla birlikte Esenler’de bir Cem Kültür Derneği açmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili dernek yeri tuttuk, Yönetim Kurulu’nu oluşturduk ve derneğimizin tüzüğünü belirledik. Kısmetse 1 hafta içerisinde resmi açılış dilekçemizi vereceğiz.”diyerek, derneklerinin açılışına katılan tüm hemşerilerine teşekkür etti.