Eyidoğan Memurlar İçin Kanun Teklifi verdi

Eyidoğan Memurlar İçin Kanun Teklifi verdi

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair TBMM ye Kanun Teklifi verdi.

Eyidoğan Memurlar İçin Kanun Teklifi verdi

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair TBMM'ye Kanun Teklifi verdi.
 
Eyidoğan, “Başmühendis, Başmimar, Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancısı unvanı ile görev yapmakta olan personel ile aynı görev ve yetki alanında, ancak farklı bir ücret uygulaması ile görev yapmakta olan Kariyer Uzmanları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir”.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
 
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim, gerekçesiyle birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim.
 
Prof. Dr. Haluk Eyidoğan
        İstanbul Milletvekili
 
Genel Gerekçe
 
Bakanlıklar ile bağlı kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde istihdam edilen ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Başmühendis, Başmimar, Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancısı unvanı ile görev yapmakta olan personel ile aynı görev ve yetki alanında, ancak farklı bir ücret uygulaması ile görev yapmakta olan Kariyer Uzmanları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir.
Bilindiği üzere Kariyer Uzmanları öncelikle Uzman Yardımcısı olarak ve KPSS (A) grubu sınav sonuçlarına göre, kurumların açtığı özel yarışma ve yeterlik sınavlarıyla alınmaktadır. 3 yıllık Uzman Yardımcılığı sonunda hazırladıkları tezin kabulü ve yazılı-sözlü yeterlik sınavında başarılı oldukları takdirde Uzmanlığa atanmaktadırlar.
Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancıları ise KPSS (B) grubu sınavında aldıkları puanlara ve tercihlerine göre Merkezi Yerleştirmeyle direk Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancısı olarak göreve başlamaktadırlar.
Kariyer Uzmanların mali hakları, Merkez Teşkilatı birimlerinde çalışanlar ile Taşra Teşkilatı birimleri arasında çalışanlar arasında farklılık göstermektedir.
Merkez Teşkilatı birimlerinde çalışan Kariyer Uzmanların mali hakları, Taşra Teşkilatı birimlerinde çalışanlara göre daha yüksek belirlenmiştir.
Halen kamuda çalışan Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancılarının mali hakları; kurumların Taşra Teşkilatı birimlerinde çalışan Kariyer Uzmanların üzerinde; kurumların Merkez Teşkilatı birimlerinde çalışan Kariyer Uzmanların ise altındadır.
Dolayısıyla görev alanları esasen kurumların Taşra Teşkilatı birimleri olması gereken Başmühendis, Başmimar, Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancılarının Merkez Teşkilatı birimlerinde çalıştırılmaları ve Kariyer Uzmanlar ile aynı görevi ifa etmelerine rağmen mali hakları Merkez Teşkilatı birimlerinde görevli Kariyer Uzmanlar ile aynı seviyede değildir. Bu durum halen Başmühendis, Başmimar, Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancısı statüsünde çalışan personelin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, iş barışını ortadan kaldırmaktadır.
Madde Gerekçeleri
 
Madde 1-     Teklifle Bakanlıklar ile bağlı kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde istihdam edilen ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Başmühendis, Başmimar, Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancısı unvanı ile görev yapmakta olan personel ile aynı görev ve yetki alanında, ancak farklı bir ücret uygulaması ile görev yapmakta Kariyer Uzmanları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi amaçlanmıştır.
Madde 3-  Yürürlük maddesidir.
 
Madde 4-  Yürütme maddesidir.
 
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair KanunTeklifi
 
Madde 1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli IV Sayılı Makam Tazminatı Cetveli’nin 8 c) sırasına “ile Başmühendis, Başmimar, Mühendis, Mimar, Bölge Plancısı ve Şehir Plancısı kadrolarında bulunanlar” ibaresi eklenmiştir.
Madde 2-  Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
Madde 3-  Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
 

 
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli