Eyidoğan; İnşallah bu kazık vatandaşın cebine dokunmaz!

Eyidoğan; İnşallah bu kazık vatandaşın cebine dokunmaz!

Gazetemizin "Havaalanı Mahallesi'nde su nehri çıktı"! Başlıklı haberi üzerine CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr.Haluk Eyidoğan açıklamalarda bulundu.




 
Eyidoğan; İnşallah bu kazık vatandaşın cebine dokunmaz!

Gazetemizin "Havaalanı Mahallesi'nde su nehri çıktı"! Başlıklı haberi üzerine CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr.Haluk Eyidoğan açıklamalarda bulundu.
 
Eyidoğan,”Bu habere çok güldüm bu trajik bir durumdur. Yeraltında Su nehri diye bir şey bulmuşlar. Yani aşağıda bir tünel veya uzun bir mağara mı var ki su akıyor oradan. Biz yer altındaki bu olaya "yeraltı suyu" deriz.
 
Geçen yıl Esenler Belediye Başkanı'ndan "riskli alan ilanına esas jeolojik, jeofizik ve jeoteknik sondaj bilgilerini istedik veremedi. Şimdi anlaşılıyor ki, bunun iki açıklaması olabilir Birincisi, orada riskli alan ilan edilmesiyle ilgili bilgiler yanlış ve eksik. Göksu’dan "bilgi isteme kanununa" göre istediğim bilgiler olmuştu. Ancak bana hiçbir cevap verememişti.  Şimdi ise, Sayın Göksu bir itirafta bulunmuş. Yaptığı konuşmadan anlıyoruz riskli alan ilan edilen Esenler'de Hiç bir jeolojik, jeofizik ve sondaj etüdü (zemin etüdü) yapılmamış! Eğer etüdler yapılsaydı yeraltında ne var ne yok anlaşılırdı, ona göre riskli alan ilan edilirdi ve proje de ona göre yapılırdı. Şimdi Sayın Göksu medya önünde itiraf ediyor ki bu etütler yapılmamış, milletin parası harcanarak evleri yıkılmasına rağmen uydur-kaydır etütler yapılmış!  Başkan açıklamasında "Buranın projesi daha önce bitmişti, haliyle proje değişti" derken şu ana kadar  proje çalışmaları  için vatandaşın vergilerinden harcanan paralar buhar olmuş. 5 tane riskli alan ilan edilen Esenler'de acaba diğer alanlarda riskli yapı ve alan tespit etütleri var mı? Yoksa neye göre buraları riskli alan ilan ettiler? Başkan Şimdi diyor ki " 20 metre yerine 60 metre kazık çakacağız" İnşallah bu kazık vatandaşın cebine dokunmaz! Bende diyorum ki Sayın Göksu; Haydi, hayırlısı olsun. El yordamıyla nasıl olacak bu "kentsel dönüşüm" bekleyip göreceğiz.
 

 


Bu konutlarda vatandaşın borçlanmadan oturabileceğine inanmıyorum
 
Yerel medyadan takip ettiğim kadarıyla yerin 60 metre aşağısında çok miktarda yeraltı suyu çıkan Havaalanı Mahallesinde Belediyenin öncülüğünde " Ticaret+Hizmet+Konut" projelerini kapsayan ve emsali imar oyunlarıyla 3.80 e çıkaran, yükseklikleri serbest bırakan plan kararları alınmıştır. Bu alanda öncelikli olarak ticaret ve hizmet sektörüne yönelik, vatandaşın depreme dayanıklı, planlı, yeşil alanlı, otoparklı sosyal konut ihtiyacını önemsemeyen bir yapılaşmanın önü açılıyor. Buradaki kentsel dönüşüm uygulamasından sonra vatandaşın borçlanmadan oturabileceği konutlar yapılacağından şüpheliyim. Uygulanacak projelerin bir örneği var mıdır? Oradaki sosyal ve kültürel yapı muhafaza edilecek midir?  Yapı yükseklikleri ne olacaktır.  İnşa edilecek konutlarla ticaret ve hizmet yapıları arasında nasıl bir ilişki kurulacaktır? Anladığım kadarıyla buraya üst gelir grubuna yönelik inşaat yapılacak, buradaki orta ve alt gelir grubu halk böyle yerlerde barınamayacağı için tutunamayacaktır. Anlaşılan Belediyeye sorulması gereken çok soru var.
 
Müteahhitleri adlarıyla beraber müzede sergilesin
 
Sayın Göksu kentsel dönüşüm sırasında binalardan çıkan malzemeleri sergileyeceği MÜZE yapacak(mış)! Hayırlısı olsun. Fikir güzel de bu müzeye binaları yapan müteahhidin adını ve firmasını da yazacak mı? Esenlerdeki hastane, okul, kaymakamlık, belediye gibi kamu binalarından da beton ve demir örneği alsın ve müteahhitlerinin adlarıyla beraber müzede sergilesin.
 
 
 
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli