Eyidoğan: Fayın doğusunda gerilme arttı

Eyidoğan: Fayın doğusunda gerilme arttı

CHP İstanbul 2. Bölge eski milletvekili ve İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, 21 Temmuz 2017 tarihinde Bodrum ve çevresini sarsan depremin bugüne kadar y&u

Eyidoğan: Fayın doğusunda gerilme arttı

CHP İstanbul 2. Bölge eski milletvekili ve İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, 21 Temmuz 2017 tarihinde Bodrum ve çevresini sarsan depremin bugüne kadar yüzlerce artçı depremi olduğu söyleyerek önemli açıklamada bulundu.
 
Prof. Dr. Eyidoğan, “21 Temmuz 2017 tarihinde Bodrum ve çevresini sarsan depremin bugüne kadar yüzlerce artçı depremi oldu ve sürüyor. Artçı depremler önceleri Bodrum'un yakın çevresinde olurken zaman içerisinde doğuya doğru göç etmeye başladı. Bir ara sayıları giderek azalan artçı depremler bir süre sonra Bodrum doğusunda giderek artmaya başladı. Son hafta içerisinde büyüklükleri ve sayıları artan artçı depremlerin 6,6 büyüklüğünde deprem yaratan fayın doğusunda artan gerilme alanının bu artçı deprem artışına neden olduğu anlaşılmaktadır.
Gökova fayının bu bölgedeki parçasının gerilme artışı ile harekete geçtiği ve bir süre daha bu artçı depremlerin etkin olacağı söylenebilir. Bu yazıma eklediğim resimler sırasıyla; 1. Son 30 günkü deprem etkinliği, 2. Son 7 günkü deprem etkinliği, 3. Son 5 günlük deprem etkinliği, 4. Son 1 günlük deprem etkinliği, 5. Volkan Sevilgen'in (USGS) Bodrum depremi için hesapladığı gerilme (stres) alanı dağılımı. Kırmızı bölgeler artan gerilme alanı bölgeleri, mavi bölgeler azalan gerilme alanı bölgeleri”


 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli