Eyidoğan; Bakan Avcı, Velilerden özür dilemelidir

Eyidoğan; Bakan Avcı, Velilerden özür dilemelidir

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan “Çocuğunu zorla imam hatip ya da meslek lisesine gitmesini istemeyen velilerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz Eğitim Bakanı Nabi Avcı Velilerden hemen özür dileme

Eyidoğan; Bakan Avcı, Velilerden özür dilemelidir

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan “Çocuğunu zorla imam hatip ya da meslek lisesine gitmesini istemeyen velilerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz Eğitim Bakanı Nabi Avcı Velilerden hemen özür dilemelidir’dedi 

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan“Milli Eğitim Bakanı'nın icadı ve "tam oturtamadık" dediği TEOG sistemi işte bu. Rezalet diz boyu. Milli Eğitimi ne hale getirdiler. Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bence Bakan bu sorumluluğu ya üstlenecek ya da bırakıp gidecek. Hesap ağırlaşıyor.
 
134 bin öğrenciden 40 bini imam hatip liselerine, 94 bini meslek liselerine otomatik olarak kaydedilmiştir. MEB yetkilileri her ne kadar bu öğrencilerin kayıtlarını başka okullara aldırabileceklerini açıklamış olsalar da, bunun için her hafta kontenjan taraması yapılacak, diğer okullarda kontenjan boşluğu olmaması durumunda öğrenciler başka okula kayıt yaptıramayacaktır.
 
“Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Velilerimize zorluk verdik ama sistem oturuyor! " demiş Öyle zorluk verdik diye bu işten sıyrılmazsınız. Bir TEOG numarası çıkartarak velileri çok ama çok üzdüler. Ayıptır. Zorluk çıkardığını kabul ediyorsalar bakan Avcı; önce Velilerden hemen özür dilemelidir ve gereğini yapmalıdır. Bir de "sistem oturuyor" ne demek? Oturan ne? Eğitimi çağın dışına atarak, yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin bütün kademelerinde benimsemiş olduğu dayatmacı tutum ve uygulamalar nedeniyle eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirmiş içinden çıkılmaz duruma sokmuştur. Bunların çağdışı emelleri ortaya çıkmıştır. Bakana buradan sesleniyorum, velileri ve çocukları çok üzdünüz ve yordunuz. Hemen özür dileyin. Oturan sistemmiş! Hangi sistem? Laikliği tahrip eden eğitim sistemi mi? Yazıklar olsun. Eğitimde Tarihin En Kapsamlı Tasfiye ve Siyasal Kadrolaşma Operasyonunu Gerçekleştirdiler.

 Bu işin peşini bırakmayacağız. Çocuğunu zorla imam hatip ya da meslek lisesine gitmesini istemeyen velilerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi. 


 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli