Ev alırken iki kez düşünün...

Ev alırken iki kez düşünün...

Esenler’deki konut fiyatları Mayıs 2021 sonu itibariyle % 14,47 artarken, en fazla değer kaybeden mahalle Yavuz Selim, en çok değer kazanan mahalle ise Mimar Sinan Mahallesi olmuştur.

Esenler’de Mayıs 2021 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %14.47 artarken, ortalama satılık konut büyüklüğü ise 100 metrekaredir.

Ortalama geri dönüş süresi 22 Yıl

Esenler’de satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Mayıs 2021 sonu itibarıyla 3.412 TL'dir. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 22 yıl seviyelerindedir.

Konut fiyatları en çok değer kazanan mahalleler

Yıllık ortalamalara bakıldığında Mayıs 2021 sonu itibarıyla konut için Esenler’de, en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Mimar Sinan, Davutpaşa, Nine Hatun ve Namık Kemal olmuştur.

Konut fiyatları en çok düşen mahalle

Yıllık ortalamalara bakıldığında Mayıs 2021 sonu itibarıyla konut için Esenler’de en fazla değer kaybeden mahalle Yavuz Selim Mahallesi olmuştur.

En hızlı kazandıran mahalleler

Amortisman süreleri dikkate alındığında Mayıs 2021 sonu itibarıyla Esenler’de  en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Kemer, Turgut Reis, Havaalanı, Oruçreis ve Askeri Bölge olmuştur.

En geç kazandıran mahalleler

Amortisman süreleri dikkate alındığında Mayıs 2021 sonu itibarıyla Esenler’de en geç geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Çifte Havuzlar, Mimar Sinan, Davutpaşa, Nine Hatun ve Namık Kemal olmuştur.
 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli