Esnaf Odasının Vergi ve Sosyal Güvenlik Paneli

Esnaf Odasının Vergi ve Sosyal Güvenlik Paneli

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Vergi ve Sosyal Güvenlik Affı Paneli Kamuoyunda kısaca “vergi affı kanunu” olarak bilinen ve 2000 yılından önce vergi kaydı, esnaf odası kaydı bulunan ve bu açıdan a

Esnaf Odasının Vergi ve Sosyal Güvenlik Paneli 

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Vergi ve Sosyal Güvenlik Affı Paneli Kamuoyunda kısaca “vergi affı kanunu” olarak bilinen ve 2000 yılından önce vergi kaydı, esnaf odası kaydı bulunan ve bu açıdan alınması gereken önlemler konusunda  Esenler SGM Konferans Salonu’nda panel düzenlendi.
 
Düzenlenen panel, Sosyal Güvenlik Merkezi Esenler Şubesi ve Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle yapıldı.
 
Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Şahin ve yönetim kurulunun büyük gayretleri ile düzenledikleri panel, esnafın ve vergi mükelleflerinin sorunlarının çözümü ve neler yapmaları gerektiği konulu bilgilendirme içerikliydi.  

Panele ilginin azlığı dikkatlerden kaçmadı.Esenler Esnafının ve vergi mükelleflerinin fazla ilgi göstermediği toplantının moderatörlüğünü Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Şahin yaptı. Vergi ve Sosyal Güvenlik Affı konusunda, bilgi vermek amacıyla Bayrampaşa Vergi Dairesi Müdürü Zafer Yavuz, Esenler SGM Yardımcısı Şerafettin Taşçı ve Esnaf Odası Mali Müşaviri Aykut Selçuk Eldeniz bilgi vermek üzere katıldılar
 
29806 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanunla kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları getirmişti. Söz konusu kanun çerçevesinde, milyonlarca mükellefi ilgilendiren vergi cezaları, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları gibi birçok alacak ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılacak.
Yasanın çıktığı dönem itibarıyla vergi dairelerine 6,3 milyon vatandaş borçlu konumunda bulunurken, vergi alacağının büyüklüğü ise 90 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odasının düzenlediği panelde  bu konular konuşuldu.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı