Esenyurtlu veliler isyan etti

Esenyurtlu veliler isyan etti

60-70 kişilik sınıflarda yaklaşık 6 bin öğrencinin okuduğu Esenyurt Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu'nun velileri isyan etti. Kalabalık sınıflar ve okulun bakımsızlığından şikayet eden veliler, yetkililere seslendi: "Ç

Hüseyin Koç 7-24esenlerhaber

Esenyurtlu veliler isyan etti

60-70 kişilik sınıflarda yaklaşık 6 bin öğrencinin okuduğu Esenyurt Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu'nun velileri isyan etti. Kalabalık sınıflar ve okulun bakımsızlığından şikayet eden veliler, yetkililere seslendi: "Çocuklarımız 70 kişilik sınıflarda okuyor. Bina yapacağınıza okul yapın, okul istiyoruz."

Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'nin tek ilköğretim okulu olan Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu'nun içler acısı hali velileri isyan ettirdi.
Okulda sadece 3 hizmetlinin çalıştığını belirten öğrenci velileri, sınıfların ve tuvaletlerin pislik içinde olduğunu aktardı.

'Okul girişinde izdiham yaşanıyor'
Neredeyse boylarına eşit büyüklükte çantaları omuzlayan minik öğrencilerin okula girişleri de oldukça sıkıntılı. Anneleriyle okula gelen minikleri, giriş saatinde kapıda bekleyen iki görevli okul bahçesinden içeri alıyor. Her seferinde büyük bir yoğunluğun yaşandığı giriş kapısında, kısa süre önce bir velinin izdihamdan dolayı baygınlık geçirdiği belirtildi.

Lavabolar 1. sınıflara uygun değil
Okula yeni başlayan 66 aylık çocuklar için hiçbir düzenleme yapılmadığına dikkat çeken veliler, 1. sınıfa başlayan çocukların lavabolara yetişemediğini söyledi. Okulda tadilat yapıldığı gerekçesiyle okul yönetiminin öğrenci başına 110 TL istediğini bildiren bir öğrenci velisi, "Şu değişti, bu değişti, perde alınacak, kapı yapılacak diyerek bizlerden 110 lira para istiyorlar" diye tepki gösterdi.

Ders kitapları hala gelmedi
Okulların 10 Eylül'de açıldığını hatırlatan veliler, aradan 3 hafta geçmesine rağmen hala ders kitaplarının gelmediğini aktardı. Bir öğrenci velisinin aktardığına göre okulda sadece 10 öğrenciye kitap geldi, diğer çocukların ise kitabı yok.


İlköğretim olacaktı imam hatip oldu
Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 1 kilometre yakınında yeni bir imam hatip lisesi açıldığını belirten veliler, bu okulun temelinin ilköğretim okulu olarak atıldığını, daha sonra imam hatipe çevrildiğini söyledi. Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden veliler, "Sadece buradan değil civar mahallelerden buraya çok sayıda öğrenci geliyor. Sınıflar 60-70 kişi. Çocuklar sıralarda 3-4 kişi kucak kucağa oturuyor. Bizim ilköğretim okuluna ihtiyacımız varken okulumuzu neden imam hatip yaptılar" diye sordular.

Öğrenci velileri, okul yetersiz kaldığı için 5. sınıfta okuyan öğrencilerin bir kilometre uzaklıktaki imam hatip lisesine gönderildiğini ifade etti. Sürekli yüksek katlı binaların yapıldığına dikkat çeken veliler, "İnşaat yapacaklarına önce okul yapsınlar. Buraya okul istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

'Çocuğumu evlendirmeyeceğim'
Öğrenci velileri 4+4+4'e de tepki gösterdi. 14 yaşında bir kızı olduğunu belirten bir veli, "Buradan herkese sesleniyorum; çocuğumu sonuna kadar okutacağım! Çocuğumu evlendirmeyeceğim, İmam Hatip'e de göndermeyeceğim" diyerek öfkesini dile getirdi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı