Esenlik Kentinde Çöpte Yiyecek Arıyorlar!

Esenlik Kentinde Çöpte Yiyecek Arıyorlar!

Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemizin il ve ilçelerine dağılan Suriyeliler’in yaşam mücadelesi yürekleri burkuyor. Ülkemizdeki ekonomik kuşular Suryeli’leri çöpten yiyecek toplamaya ve


Esenlik Kentinde Çöpte Yiyecek Arıyorlar!

Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemizin il ve ilçelerine dağılan Suriyeliler’in yaşam mücadelesi yürekleri burkuyor. Ülkemizdeki ekonomik kuşular Suryeli’leri çöpten yiyecek toplamaya ve dilencilik yapmaya mahkum etti.

. Esenler’de yaşayan Surye’lilerin diğerlerinden farkı yok. Onların acı yaşadıkları bu dram objektiflerimize yansıdı. Ancak Ülkeyi yönetenler bu durumun farkında olmadıklarında çıktıkları platformlardan kentin esenlik ve huzur şehri olduğunu her fırsatta dile getiriyorlar. Esenlik kentinde ne hikmetse Suriyeli kadınlar çocuklarıyla birlikte ilçenin birçok yerinde dilenerek ve çöp kutularından yiyecek toplayarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

 Savaştan kaçarak Türkiye’nin her tarafını mesken tutan Suriyeliler, çöpten yiyecek toplamayı ve dilenmeye mahkum bir hayat sürüyorlar.

Bazı Suriyeli kadınlar ise yine çocuklarıyla çöp kutularından yiyecek topluyor. Halkın bakış açısı Suriyelilere karşı olumsuz, Suriyelilerin kendileri için ayrılan kamplara dönmelerini istiyor. Vatandaşların bir kısmı ekonomisi kötü giden ilçede Suriyelileri ilçenin ve ülkenin sırtında kambur olarak görüyor. Bazı vatandaşlar ise Suriyelilere kötü koşullarda istihdam sağlıyor ve evlerini kiraya veriyorlar. Bunu fırsata dönüştüren ev sahipleri Suryelilere evlerini kiralamayı tercih ediyorlar.
 

 

  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli