Esenler'lilerin Ballı Kaymaklı Kermesleri

Esenler

Bahar yaklaşmasıyla kermes rezillikleri de başladı. Bir derneğe, bir çalışmaya yardım sağlamak amacıyla genellikle açık havada satış yapılarak gelir sağlanan kermesler esnafa rakip. Kanunen Kermes yılda bir kez bir gün y

Esenler’lilerin Ballı Kaymaklı Kermesleri

Bahar yaklaşmasıyla kermes rezillikleri de başladı. Bir derneğe, bir çalışmaya yardım sağlamak amacıyla genellikle açık havada satış yapılarak gelir sağlanan kermesler esnafa rakip. Kanunen Kermes yılda bir kez bir gün yapılıyor. Vergiden muaf. El işi, evde yapılmış yiyeceklerin satışı ile elde edilen gelirle hayır işleri yapılması amacıyla düzenleniyor. Öyle biliyoruz…

 
Kira yok, vergi yok!
Esenler’in birçok noktasında kermesler yapılıyor. Esenler Metro istasyonun yanına kurulan kermes alanında, dönerci, ızgaracı, ya gıdadan elbiseye, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına kadar ne ararsanız var. Kira yok, vergi yok! Burada hijyen ve sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı bilinmiyor. Ya fişsiz ticaret yapanlara ne demeli? Açıkta yiyecek satmayı yasaklayan, açıkta yiyecek hazırlamayı yasaklayan kanunlarımız var, bu kanunlar uygulanıyor mu?
 
Soruyoruz ve yetkililerden cevap bekliyoruz: Adı dernek yurt vs ne olursa osun vergisini düzenli ödeyen esnafa uygulanan kanunlar kermeslere uygulanıyor mu? Tezgahta pişirilen etler nereden alınıyor. Hangi şartlarda hazırlanıyor? Gıdadan elbiseye, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına kadar geniş bir alanda tezgah açan dernekler, Derneğe başvurular yapan ailelere aylık kartlar veriyor mu? Bu kart sahipleri ihtiyaçları oranınca ücretsiz alış veriş yapabiliyor mu?

 
Başkan Göksu ve Başkan Şahin… Hayır Mı? Ticaret Mi?
21 Haziran 2014’de SEMERKAND Vakfı Esenler Temsilciliğinin Turgutreis mahallemizdeki açılışını Semerkand Vakfı Genel Başkanı Mustafa Bahadıroğlu ile birlikte gerçekleştiren ve “Vakfın tüm hizmetlerini rabbim hayırlı kılsın inşallah” diyen sayın belediye başkanı M. T. Göksu bu konulara duyarlılık gösteriyor mu?
Esnaf odası başkanı bu duruma ne diyor? Esnafın haklarını koruyor mu? Tüm bu sorulara cevap beklemek vatandaşlar adına gazetecilik sorumluluğumuz olduğu gibi, konunun muhataplarının bu sorulara cevap vermelerini beklemek ve takipçisi olmak da görevimizdir.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı