Esenler'liler Çağdaş Okul Diyor, Yetkililer İmam Hatip Yapıyor

Esenler

Esenler ilçesinde eğitim veren okulların kalitesini yükseltecek çalışmalara bir türlü başlayamıyor.Esenler yoksul halk kesimlerinin yaşadığı bir ilçe, bu şehrin çocukları bu şehri yarınlara taşıya

Esenler’liler Çağdaş Okul Diyor, Yetkililer İmam Hatip Yapıyor
Esenler ilçesinde eğitim veren okulların kalitesini yükseltecek çalışmalara bir türlü başlayamıyor.Esenler yoksul halk kesimlerinin yaşadığı bir ilçe, bu şehrin çocukları bu şehri yarınlara taşıyacak olanlar yeterli eğitimi en alasından hak ediyorlar.

Gençlerimiz, çocuklarımız. Öğrencilerimizin daha kaliteli, daha donanımlı ve modern şartlarda yetişmesi için ilçemizde hem fiziki değişimi gerçekleştirilmesi hem de sosyal alanlarda radikal değişimlerle geleceğe güvenle bakacakları bir şehir inşa etmek ilçenin yönetenlerinin aklına gelmiyor. Velilerin biz yerel basın yolu ile, yetkililerden en büyük beklentisi çocuklarının çağdaş okullarda, çağdaş eğitim almaları.
 
İstanbul’da birçok ilçede birden fazla sınavlı okul olduğu halde Esenler’de tek bir okulun olması Esenlerde eğitimin kalitesizliğini gösteriyor. Dışarıdan bakıldığında, tek elle tutulan sınavlı okul Şehit Türkmentekin Kız İmam hatip lisesinin 500 bin nüfuslu Esenler için yeterli olmadığını yetkililerin bilmesi gerekir.

 
Kaymakam Hulusi Şahin,
Esenlere geldiği ilk günden eğitime önem verdiğini söylemesi, baş da yerel basın olmak üzere Esenler halkında heyecan yaratmıştı, Şahin, Esenlerde eğitimin çarpıklığını ve bu çarpıklığı gidermek için ilk gün kollarını sıvadığı biliniyor. Kaymakamlığın parası olduğunu, ama okul yapılacak alanı bulamadığını biz gazetecilere söylemişti. Esenler ilçe milli eğitim müdürü Bayram Ercan ise Esenlere çare olamadığı gibi hergün  bu çaresizlikler içinde eğitimin kalitesinin düşmesini seyretti. Günü kurtarma politikaları ise günü kurtarmasına yetmedi. Terazidere'de bulunan Atatürk İlkokulunu hangi mantıkla Atatürk Anadolu Lisesi yapıldığının cevabını bilen yok. Atatürk İlkokulunun öğrencilerinin başka yerlere gitmek zorunda kalmalarından dolayı yaşanacak mağduriyetleri dikkate almadan alınan bu kararın mahalle sakinleri arasında sevinç yerine tepkiyle karşılandığını bilmeyen yetkililerin bir açıklama yapmaları bekleniyor.
 
Esenler Milli eğitim Müdürünün Esenlere kazandırdığı olumlu tek örnek ise bilim sanat merkezi olarak bilinen (BİLSEM) oldu.  Bu Kurum İse İstanbul Ticaret Odası Tarafından Nene Hatun Mahallesinde Bulunan İTO  Anadolu  İmam Hatip Lisesinin Bir Bölümü Ayrılarak Açıldı.  Bugün gelinen noktada ise Esenlerde açılan imam hatip okullarına yeterince ilgi olmamasından dolayı bu okulumuzun diğer İmam Hatip liseleri gibi boş kalması, milli eğitim müdürünün ve ekibinin yeni bir eğitim kurumumun açılmasına karar verdikleri iddia edilmektedir.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı