Esenler'li Minibüsçülerden Topbaşa, Göksu'ya Tepki

  Esenler

Aksaray-Kirazlı metro hattının açılması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Esenler hattında amme hizmeti veren minibüs sahipleri ve şoförleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde sab



Esenler’li Minibüsçülerden Topbaşa, Göksu’ya Tepki
 

Aksaray-Kirazlı metro hattının açılması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Esenler hattında amme hizmeti veren minibüs sahipleri ve şoförleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde sabah saat 06 da toplanarak, UKM’ den çıkan olumsuz karara tepkilerini koydular.
 
Daha önce kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen minibüsçüler 22-05-2014 Perşembe günü minibüsçü esnafının sorunlarının çözümü için UKM toplanmıştı. Toplanan ulaşım koordinasyonundan olumlu bir sonuç çıkmaması üzerine 23–05–2014 Cuma sabahı 06 da İBB binası önünde araçları ile minibüsçüler toplandılar.
 
 
Sabahın erken saatinde minibüsleri ile İBB önüne gelen 200’e yakın minibüsçü ayni zamanda Esenlerde işine gitmek için evinden çıkan vatandaşları da mağdur ettiler. Belediye önünde bekleyen minibüsçüler, bir süre sonra karşılarına muhatap olarak çıkan belediyenin trafik’ten sorumlu komiseri ile yaptıkları görüşmeden sonra Belediye binasına alınan oda başkanı Hasan Ayar ve üç temsilci ile kısa bir görüşme yaptılar. Yapılan görüşmeden sağlıklı bir sonuç çıkmaması üzerine, oda Başkanı ayni temsilcilerle UKM’ ye gitmek üzere oradan ayrıldılar.

 

Bekleyiş sürüyor
Oda Başkanı Hasan Ayar ve yanındakilerin UKM’ye gitmesinden sonra Belediye yetkililerinin Minibüsçülere “burada beklemeyin gidin “söylemesi Minibüsçü esnafını tepkisini daha da artırdı. Minibüsçüler; “Gerekirse haftalarca bekleyeceğiz, olumlu sonuç alıncaya kadar buradayız”
 


"Biz sözümüzde durduk siz de sözünüzde durun"
Konuştuğumuz bazı minibüsçüler “bu bir eylem değil tepkidir. En çok minibüsün olduğu İlçe Esenler’dir, bize Topbaş’da Göksu’da oy verin sorunlarınızı çözeceğiz dediler. Biz sözümüzde durduk onlarında verdikleri sözleri yerine getirmelerini istiyoruz. Metro duraklarının uzatılması bizleri mağdur etmiştir, evimize ekmek parası götüremiyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz.Aslında sorunlarımızın çözümü konusunda oy verdiğimiz,karşısılğında bize söz veren Esenler Belediye Başkanımız Göksu'nun duyarsızlığına anlam veremiyoruz.Her platformda vatandaşın yanında olduğunu söyleyen Belediye Başkanının bizleri kandırdığını ve şov yaptığını görmekteyiz.

Bizim isteğimiz, Diğer minibüs hatlarında çalışan meslektaşlarımızın sorunlarını nasıl halletmişlerse bizimde sorunlarımızı halletsinler. Esenler’de yoğun olan minibüsleri başka hatlara kaytırsınlar
Esenlerdeki Minibüslerin de UKM’ de alacakları kararla aynı uygulamayı yapmalarını istiyoruz. Verilen sözler yerine gelmez ise bu gün burada koyduğumuz tepki eyleme dönüşecektir” ifadelerinde bulundular.

Topbaş, Göksu sözünün eri olsun
Verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden bir başka minibüs sahibi ise "Kendimizi sahipsiz ve kandırılmış olarak görüyoruz. Metrodan kaynaklanan mağduriyetten dolayı çözüm bekliyoruz. Seçimlerde bize söz verenler verdikleri sözü her nedense sözünde durmadılar. Topbaş esnaf çocuğu olduğunu söylemişti ve bizlere vermiş olduğu bir söz vardi. Biz sözümüzün eriyiz Topbaş, Göksu sözünün eri olsun biz onlardan bunu istiyoruz” dedi






 
 
 
 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli