Esenler'in yaşam kalitesi düşük çıktığında nerdeydiniz?

Esenler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karalamak amacıyla Esenler’in dört bir tarafına “Esenler halkı” adına asılan pankartların AKP Esenler İlçe Başkanlığı tarafından astırıldığı iddia edi

 
Esenler’in yaşam kalitesi düşük çıktığında nerdeydiniz?
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karalamak amacıyla Esenler’in dört bir tarafına “Esenler halkı” adına asılan pankartların AKP Esenler İlçe Başkanlığı tarafından astırıldığı iddia ediliyor. Bu iddianın sahibiyse AKP İrtibat Büroları’ndaki görevliler.
 
Genel seçimlere kısa süre kala kendi bünyesindeki mahalle teşkilatlarıyla yaşadığı sorunları bastırmak için ne yapacağını şaşıran AKP Esenler İlçe Başkanlığı bu seferde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.
 
Esenler’in dört bir tarafına ve özellikle AKP Seçim İrtibat Bürolarının çevresine asılan pankartlarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP’li Meclis Üyeleri Yüksel Kılıç ve Kemal Şahin, “Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında söylediği “İstanbullu nefes almak için nereye gider? Esenler’e gitmez! Ya Bakırköy’e gider, ya Beşiktaş’a, ya Sarıyer’e, ya Kadıköy’e, ya Maltepe’ye, yada Kartal’a gider. Buralarda sosyal hayat var” sözlerini çarpıtmaya çalışan Esenler’in yandaş ve asparagasçılığı tescillenmiş internet sitesi, yaptığı mesnetsiz ve iftira dolu kampanyayla Esenler halkını CHP’lilere karşı kin ve nefret duygularıyla beslemeye çalışıyor.” Dedi.
   
Kılıç: Esenler’in yaşam kalitesi açıklandığında nerdeydiniz? 
 
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, “Bunlar kesinlikle gazeteci değiller. Duyduğum kadarıyla daha önce bir internet kafeleri varmış. Daha sonra AKP Esenler Teşkilatına girdikten sonra işlerini ilerletmişler ve müteahhit olmuşlar. Bizim kimsenin parasında ve ekmeğinde gözümüz yok. Allah daha çok versin ama ellerindeki olanakları kullanarak da başkalarına iftira atmasınlar.



 
Bakınız Esenler’i 21 seneden beri yöneten AKP zihniyetidir. Bir eksiklik varsa, var olduğu görülüyor. Esenler’in bu durumda olmasının bir suçlusu aranıyorsa bu Kılıçdaroğlu değil, ülkeyi ve Esenler’i iyi yönetemeyenlerdir. Sayın Genel Başkanımız ne dediğini ve ne söylediğini iyi bilir. Bilime ve bilim adamlarına ise saygılı bir liderdir. Bu yandaş ve besleme gazetecilerin zihniyetinde bilime ve bilim adamlarına saygıları olmadığı hepimizin malumudur. Sayın genel başkanımızın bu açıklamasından çok önce İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, 25 Nisan 2015 de İstanbul'da 39 ilçe düzeyinde "İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması"nı gerçekleştirdi ve belgeleri ile açıkladı.
 
Yapılan araştırma sonuçlarına bakıldığı zaman Dördüncü derecede yaşam kalitesi endeksine giren ilçelerin Başakşehir, Sultangazi. Sancaktepe, Güngören, Çekmeköy, Bayrampaşa, Arnavutköy, Esenyurt, Bağcılar olduğu açıkça görülüyor. Peki ya devamında ne var? Devamında yaşam kalitesi en düşük ilçeler ise Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa ve Esenler olarak açıklanıyor. Bizde Esenler’in CHP’li Meclis Üyeleri olarak bu durumun maalesef doğru olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Bir haberci halka doğruları söylemeli ve gazetesinde doğruları yazmalıdır. Öyle çanak yalayarak birilerine yalakalık yaparak Esenler halkının kafasını karıştırmaya kalkışmak etik olmadığı gibi doğru da değildir. “Güneş balçıkla sıvanmaz Esenler’in hali ortada. Ben şimdi bu yandaşlara soruyorum; Esenler’in yaşam kalitesi açıklandığında neredeydiniz? O araştırmayı yapanlara karşı neden tepkinizi ortaya koymadınız da Genel Başkanımız doğruyu söyleyince saldırıya geçtiniz?” diye sorarak, “Buda açıkça gösteriyor ki, Esenler’in yandaş ve asparagasçılığı tescillenmiş internet sitesi, yaptığı mesnetsiz ve iftira dolu kampanyayla Esenler halkını CHP’lilere karşı kin ve nefret duygularıyla beslemeye çalışıyor” dedi.
 
Şahin: Doğuyu söylemek suç veya hakaret mi?
 


CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin de,” Sayın genel başkanımızın konuşmasını defalarca izledim. Genel başkanımız “İstanbullu nefes almak için nereye gider? Esenler’e gitmez! ya Bakırköy’e gider, ya Beşiktaş’a, ya Sarıyer’e, Kadıköy’e, Maltepe’ye, Kartal’a gider. Buralarda sosyal hayat var” demiş. Burada genel başkanımız kesinlikle yalan ve yanlış bir şey söylememiş. Tamamen doğru söylemiş. Bu söyleme kim itiraz eder? Kimse itiraz etmez. Çünkü temiz hava almak ve gezmek için hiç kimse Esenler’e gelmez. Çünkü Esenler çarpık yapılaşmanın sonucunda yaşanılmaz bir kent olmuş. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Ailece oturacağınız bir mekânı yok. Gezilecek bir yeri yok.
 
Ayrıca hatırlarsanız İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, 25 Nisan 2015 de İstanbul'da 39 ilçe düzeyinde "İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması"nı gerçekleştirdi. Bu araştırmada Esenler’in yaşam kalitesi ne çıktı? Evet, düşük çıktı. Bunu kim söylüyor? Biz değil araştırmacı bir bilim adamı söylüyor. Onun için fazla söze gerek yok”  diye konuştu.
 
Pankartları AKP’liler mi astı?
 
AKP seçim irtibat bürolarının yanlarına asılan pankartlarla ilgili görüştüğümüz AKP seçim irtibat bürosu görevlileri bu pankartların AKP İlçe Başkanının talimatı ile asıldığını söyledi. CHP’li Yöneticilerin tepkisi üzerine AKP İlçe Başkanını arayan bir görevli daha sonra pankartı kaldırdı.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli