Esenler'in gözü Bakanlar Kurulu'nda

Esenler

Esenler Belediyesi’nin Havaalanı ve Tuna mahallelerini “riskli alan” ilan etmesinin ardından gözler Bakanlar Kurulu’na çevrildi.

Esenler’in gözü Bakanlar Kurulu’nda

Esenler Belediyesi’nin Havaalanı ve Tuna mahallelerini  “riskli alan” ilan etmesinin ardından gözler Bakanlar Kurulu’na çevrildi.

Bakanlar Kurulu’na sunulan karar onaylanırsa,  Havaalanı Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin, Tuna Mahallesi’nde de 28’er katlı iki kulede toplam 800 konut inşa edilecek. Şimdi Esenler’in gözü Bakanlar Kurulu’nda…

Konutları açısından iki mahallesini depremde riskli alan ilan eden Esenler Belediyesi, şimdi aynı kararın Bakanlar Kurulu’ndan da çıkmasını bekliyor. Kararın ardından Esenler’de kentsel dönüşüm hız kazanacak ve yaklaşık 3 bin 800 konut için ilk kazma vurulacak.

Esenler Belediyesi, ilçe sakinlerinin daha rahat ve nezih ortamlarda yaşayabilmeleri için yapmış olduğu çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda ilçenin 3 mahallesinde başlatılan ve 280 konutun mülk sahiplerine teslim aşamasına gelinen Esenler’de Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun çıkmasının ardından, Esenler Belediyesi bu konuda yeni bir çalışma daha başlattı. Önce, sakinlerin “kentsel dönüşüm”e dahil olma arzusundaki Havaalanı, ardından da Tuna Mahallesi’ni Belediye Meclisi kararı ile konut stoğu bakımından deprem açısından “riskli alan” ilan eden Esenler Belediyesi, daha sonra bir taraftan bu mahallelerde kentsel dönüşüm büroları açarak dönüşümle ilgili vatandaşları bilinçlendirip projeler yaperken, diğer taraftan da hazırladığı dosyayı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi.

 

Bakanlar Kurulu Kararı Bekleniyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da gerekli çalışmayı yaptıktan sonra dosyayı Bakanlar Kurulu’na sundu. Şimdi Bakanlar Kurulu’nun kararı bekleniyor. Bakanlar Kurulu,  Esenler Havaalanı ve Tuna Mahallesi’ni “riskli alan” ilan ettiğinde,  Kentsel Dönüşüm Yasası’ndan sonra ilk kentsel dönüşüm uygulaması Esenler’den başlamış olacak


  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli