Esenler'in Yüreksizleri 23 Nisanı Korkak Kutladılar

Esenler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenler’de

Esenler’in Yüreksizleri 23 Nisanı Korkak Kutladılar
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenler’de “Sözüm ona” CHP ve İYİ Partililerce alternatif kutlandı.
 
Haber Hüseyin Koç 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, diğer milli bayramlar gibi AKP hükümeti tarafından yasaklı. Bu yasaklara bazen siyasi partilerden karşı koyanlar oluyor, bazen de boyun eğerek eyvallah deniliyor. Bugün Esenler’deki ana muhalefet partisi eyvallah diyerek boyun eğdi, hükümetin kararına eyvallah dedi.
 
Ana muhalefet partisi CHP Esenler ilçe başkanı ve yönetimi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliğinde “Bakın biz hükümetin kararını tanımıyoruz. Alternatif kutlama yapıyoruz” diyerek kendilerince şov yapmak istediler, yaptıkları işi yüzüne gözüne bulaştırdılar. Alternatif kutlama yapacağım diye Atatürk büstünün önüne toplanan CHP’liler, İYİ Partililer ve birkaç STK birlikteliğinde 50-60 kişi toplanarak çelenk sundular ve önüne gelene salladılar.
 
CHP Esenler ilçe başkanı öyle bir sallama yaptı ki sormayın gitsin. İlçe Başkanı, “bundan önce böyle coşkulu kutlama yapılmadı. Bize sabah yapılan kutlama için izin vermediler, bizde İYİ partili yoldaşlarımızla alternatif kutlama yaptık. Bundan sonrada izin vermezlerse ayni şekilde kutlama yapacağız. Benden önceki ilçe başkanları böyle coşkulu kutlama yapmadılar” diye MİY, MİY yaptı.
 
Daha sonra demokrasiye ve cumhuriyete sanki yumruk atılmamış gibi, umursamaz tavır takınarak Sarıyer’de yapılacak olan konsere stres atmak için gittiler.  
 
Alanda bulunan partililer ve eski ilçe başkanları Ütebay’ın, konuşmasına bir anlam veremediklerini, sesiz ve birazda ürkek bir şekilde söylediler.
 
Partililer tepkiliydiler; “biz sayın başkanın cesaretle devlet protokolüne katılmasını ve orada çelen sunumunda zorlayarak, cumhuriyeti kuran partinin çelengini sunmasını beklerdik. Başkan alternatif diyor ama alternatifin ne demek olduğunu bilmiyor. Bilseydi meşale yürüyüşü veya başka bir etkinlik yaparak siyasi ve yasakçı iktidara mesaj iletirdi” diyerek tepki koydular…

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı