Tarih: 04.05.2013 12:24

Esenler'in Yolları Taksim'deki Çukurdan Derin Değil

Facebook Twitter Linked-in


 

 

Esenler’in Yolları Taksim’deki Çukurdan Derin Değil
 

Esenler’de sokaklar yine alt üst, rezillik diz boyu. Esenler 3.sınıf bir kasaba görüntüsü veriyor.

Esenler kurulduğundan beri kaderiymiş gibi bitmek bilmeyen kazılara sahne oluyor.

Yollar hemen hemen her sene yapılıyor, kazılıyor… Kazılıyor, yapılıyor… Bkentseldonusumhaberleri.comu döngü devam edip gidiyor. Bu kazıların bir türlü sonu gelmiyor.

İnsana cinnet geçirten cinsten…

Öyleki asfalt döküle döküle yol 50-60 santim yükselmiş...



Esenler’de oturmayan ama Esenler’i yönetenler, Esenler halkının yaşadıklarına sadece yabancı kalmıyor, empati de kuramıyorlar. Onlara göre halk bunlara katlanmalı, çünkü yapılanlar halk için yapılıyor!

Bunun sorumlusu kim?

Bunun sorumlusu Esenler Belediyesi ile ilgili kurumlar… Hepsi hepsi bir elin 5 parmağını geçmeyen altyapı için önü sonu gelmeyen kazılar yapılıyor, kazıldıkça birileri zengin oluyor. Elektrik, telefon,su, doğalgaz,kanalizasyon… 6.sı var mı?  Ama her sene kazılıyor. Olmadı yeni baştan!

Bu sefer elektrik kabloları yeraltına alınıyor. Yollar geçit vermiyor.

Evine gitmek için çukur atlamanız, kum tepelerini aşmanız, taşların üzerinden sekmeniz gerekiyor.

Ama yönetenlerin kendileri sorunsuz yerde oturuyorlar! Kendilerini halkın dışında tutunca ortaya böyle bir sonuç çıkıyor olmalı. Halkın çektiklerini umursamıyorlar, halkın kanıksaması onlarından bundan rahatsızlık duymamasını beraberinde getiriyor.

Halk çekiyor yöneticiler nasıl olsa Esenler’de oturmuyorlar. Çünkü Esenler’i yönetenler buradaki halkın neler çektiğini anlayacak kadar empati kurmaktan yoksunlar, yabancılar.

Sorduğunuzda sorunları biliyorlar!...

Esenler’in büklüm büklüm yolları

Yolar kazıldıkça yama yapılıyor, çöküyor, yama tutmuyor… Her seferinde yeniden asfaltlanıyor. Bu ne kadar israf, bu ne müsriflik, kamu kaynaklarının boş yere heba edilmesinin sırrı nedir? Her seferinde yandaşların cebi doluyor, yeni türedi zenginler yaratılıyor.

Kurumlar arası eşgüdüm yok Hepsi birbirinden habersiz, hepsi kendi başına buyruk, biri bitirip bu sefer diğeri ‘sıra bende’ diyerek kazmaya başlıyor. Müteahhitler, mıcırı, kumu getirip tam yolun ortasına döküyorlar.

Halk çile çekiyor. Hastası, acil işi olanı bir sokağa girip bir daha çıkıncaya kadar cinnet geçiriyor.

Esenler’de her şey sorun. Trafikten pazarına, yolundan parkına,aklınıza ne gelirse…



 


kentseldonusumhaberleri.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —