Tarih: 07.03.2019 23:36

Esenler'in Yeni Planlara ve Teknik İnsanlara İhtiyacı Var!

Facebook Twitter Linked-in

Esenler’in Yeni Planlara ve Teknik İnsanlara İhtiyacı Var!
 

Esenler Cumhuriyet meydanında konuştuğumuz inşaat mühendisleri Ali Uygun ve Yüksel Kılıç, “Yeni seçilecek meclis üyelerine biz bilgi vermeye hazırız ama onlar çokbilmiş olduklarından bizim bilgimize ihtiyaç duymazlar. Onlar her şeyi bilenler oldukları için her zaman adaylaşırlar, onlar bu ilçenin potansiyel adaylarıdırlar” dediler.
 
BİLGİYE İHTİYACI OLMAYAN POTANSİYEL ADAYLAR MECLİS ÜYESİ ADAYI
 

YÜKSEK İNŞAAT MÜHENDİSİ ALİ UYGUN: Esenlerin en önemli sorunu yeşil alanların olmamasıdır. Aslında söylenecek çok şey var ama neresinden başlamak gerekir. 25 yıl Esenleri köyden kurtarıp şehre dönüştürememişseler suçlusu elbette yerel yönetenlerdir. Esenleri iyi yönettik derlerse inanmayın. Esenler’in planları var, bu planlar eski ve nüfus 360 bine göre yapılmışlar. Bugünleri görerek veya düşünerek o planlar yapılmamış, bugün Esenler’in nüfusu 500 bin. Belediye başkanı kentsel dönüşüm yapacağım diyor ama bu planlarla yapılacak bir dönüşümün ne şehre nede vatandaşa cevap vermeyecektir. Eski planlar Esenler için yeterli değildir ve sorunları çözmez, yeni planlara ve teknik insanlara ihtiyacımız var. Berbat bir şehir yarattılar. Yeni seçilecek meclis üyelerine biz bilgi vermeye hazırız ama onlar çokbilmiş olduklarından bizim bilgimize ihtiyaç duymazlar. Onlar her şeyi bilenler oldukları için her zaman adaylaşırlar, onlar bu ilçenin potansiyel adaylarıdırlar.
 

MECLİSTE PARMAK KALDIRMAK, PARMAK İNDİRMEK İÇİN ADAY OLMUŞLAR
 
İNŞAAT MÜHENDİSİ CHP MECLİS ÜYESİ YÜKSEL KILIÇ: Gerçeği söylersek yeni belediye meclisinden bir şey beklemiyorum, kimsede bir şey beklemesin. Belediyeler halka hizmet verebilmesi için ve şehirlerin gelişmesi, yaşanabilir duruma gelmesi, imar sorunlarının çözümlenmesi için teknik personelle, teknik kadrolar gerçekleşir. Esenleri biz yöneteceğiz diye bu işe soyunanların böyle bir düşüncesi olmadığını hazırlanan belediye meclis üye listelerine bakarsanız görürsünüz. Mecliste parmak kaldırmak, parmak indirmek için aday olmuşlar. Esenler dışarıdan gönderilen birileri tarafından yönetiliyor ve bu yönetenin taraftarı olanlar, parmak indirip, parmak kaldırmaktan yorulmuyorlar. Birde muhalefet bu işe katkı yapacağına göre vay bu ilçenin haline. Böyle bir çalışma ve teknik elemanı olmayan muhalefet partilerin meclis üyeleri iyi niyetli olsalar bile halkın ve şehrin beklediği sorunları çözmek konusunda yeterli olamazlar, sorunlara sorun eklerler.
 
ESENLER KÖYDEN KENTE GEÇEMEDİĞİ İÇİN DEVASA BİR KÖY
Belediye başkanının ve seçilen iktidar meclis üyelerinin fikri yok, kendilerinin fikri olmadığı gibi plan ve projeleri de yok. Nuhalefet meclis üyelerinin bunlardan farklı yönleri ve bilgileri olması gerekir ama o donanımda bir meclis üyesi ben göremedim. 25 yıldır esenler köyden kente geçemediği için devasa bir köy olmuş, bu anlayışla Esenler bir türlü şehirleşemeyecek.
Gittikçe gettolaşan Esenlerin yükü yokmuş gibi 50 binin üstünde Suriyeli misafirler getirilmiş zannedersiniz bunlar olmuşlar Esenlerin sahipleri. Esenlere gelen Suriyeliler ilçenin en büyük sorunu, öyle sorun ki sormayın. Apartmanların Bodrum katlarına yerleştirilmişler, devletin himayesindeler ve Esenlerin gettolarını oluşturmuşlar.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —