Tarih: 26.11.2018 00:21

Esenler'in Solcularından CHP'ye: Ciddiye Alırsalar Birlikte Oluruz

Facebook Twitter Linked-in

Esenler’in Solcularından CHP’ye: Ciddiye Alırsalar Birlikte Oluruz
 
Esenler hayır platform'um üyelerinden Hasan Kırmızı ve Aliriza Güzel, “yerel seçimde yasal ittifaklar söz konusu olamayacağı için fiili ittifaklar olacağını, bunun da tabanda karşılık bulup bulamayacağını bilemeyiz. Yerel seçimlerde karakteri gereği belirleyici olan yerel dinamikler olacak, merkezi düzeyde yapılan ittifakları doğru bulmuyoruz” değerlendirmesinde bulundular.
 
İktidarı, Muhalefeti Öküzün Altında Dinozor Arıyor
Kırmızı: siyaset mezhepler, kimlikler ve din eksenli yapılıyor. Bu durum siyaseti seviyesizleştirdiği gibi halkımızı birbirine hasım etti, siyasilere ise güveni bitirdi. İktidarı, muhalefeti Öküzün altında Dinozor arıyor. Muhalefetin iktidar olma diye bir düşüncesi yok, olsaydı geniş halk kesimlerinin taleplerini öğrenir ve sol sosyalistlere ne diyorsunuz derlerdi. CHP gibi partilerin kitle partisi olma niyeti yok, muhalefet partileri kitle partisi olursalar kastlaşmış yapılar zarar görürler ve kurdukları düzen bozulur, parti hegomanyaları bozulur ve düzenin nimetlerinden yararlanamazlar. Bugün bu iktidarın yarattığı mağdurlar üzerinden veya hataları üzerinden siyaset yapılmış olsaydı seçimlerin galibi CHP olurdu.
Sol olanlara oy verin diyorlar-BİZ KEK DEĞİLİZ…
CHP örgütlü değil ve örgütlü bir yapı kurmak niyetleri yok. Yerel seçimler yapılacak, konuşulan beka sorunu, halbuki yerel seçimler kentleri yağmalanması ve dalanı konuşulmalı, çağdaş bir kent nasıl oluşturulur konuşulmalı. İttifaksa siyasal baskılara, yasaklara ve hak gasplarına karşı, ağırlaşan ekonomik koşullara karşı ittifak yapılmalı. AKP VE MHP iktidarının yarattığı krizin faturasını ödememek üzere emek güçlerinin, halk güçlerinin, ortak talepler etrafında birleşelim. Şayet yerel seçimlerde bir birliktelik yapılacaksa bu anlayışta olan siyasi partilerle birlikte hareket edelim diyoruz.
 
Solcular Esenlerin adaylarını belirleme konusunda söz sahibi değiller, sol olanlara oy verin diyorlar ve bizlerin mecburen oy vermemizi istiyorlar. Bakınız önümüze birilerini koyuyorlar ve tartışamazsınız, seçeneğiniz yok gelin bu kişileri seçin diyorlar. Bilmiyorlar biz böyle dayatmalara sert cevap veririz. CHP bir gelecek hesapları üzerinden siyaset yapmıyor, demokrasinin kurallarına uyarak ve halkın menfaatlerini düşünerek bir yapılanma yapmış olsalar biz neden oy vermeyelim. CHP Esenlerde toplum çıkarlarına göre değil, bireylerin siyasi ve ekonomik meseleleri üzerine siyaset yapıldığını görmekteyiz.
Bunların sağ politikacılardan farkı yok. Solu kek zannediyorlar ve bize düşüncemizi bugüne kadar soran olmadı, yanımıza gelen olmadı. Düşüne biliyor musunuz CHP sağ partilerin yanına defalarca gidiyor, birlik teklif ediyor, ne gibi talepleriniz var diyor ama solcuların yanına gitmediği gibi sol düşüncede olanları partiden kovuyor. Bize gelmeyenlerle ve solu adam yerine koymayanlarla nasıl birlikte hareket edeceğiz. Biz beklerdik yanımıza gelmelerini, bir değil birçok toplantı yapılmasını. Sosyalist sol düşüncenin görüşünü ve taleplerini dikkate almayanlarla olmayız, olamayız…
 
Siyasi partilerde ideolojiler yok olmuş, bireyin özgürlüğüne pranga vurulmuş, siyasetten çok dini düşüncelerin konuşulduğu bir sistem kurulmuş. Bakınız ülkede hiçbir sorun yokmuş gibi anti Amerikancı söylemlerle ülkeyi düzeltmek istiyorlar. Halkımız ekonomik zorluklar içinde, eğitim, sağlık karmakarışık, işsizlik, tarım, hayvancılık bitmiş, insanlarımız bölünmüş, siyasi partiler iç kavgalarla meşgul. Kimse yarınları konuşmuyor, üretim durmuş, bilim, teknoloji konuşmak yazmak adeta yasak.
Kiralık kapitalle kapitalizm olmaz, kiralık felsefeyle de bağımsızlık olmaz   
Sokağın sesini dinlemeyen, o sesi duymak istemeyenler ilçe yöneticicisi olmuş, halkı yönetmek istiyor. İktidar dağ gibi sorunlara sanal çözümler üretiyor. Halk her şeyi peşinen kabullenmiş, korku çemberi her yeri sarmalamış. Yığınla sorunlar varken bu sorunların üstüne yürümeyen ve halkı sokağa dökemeyen muhalefet partileri çaresizlik içinde olması bu günlerin sebebidir. Muhalefet çağ dışı malzemeyle çağdaş siyaset yapıyorum diyor. Kiralık kapitalle kapitalizm olmaz, kiralık felsefeyle de bağımsızlık olmaz.
CHP sol bir parti değil ama yoksullaşan halkın kendisini ezen bir iktidara oy vermesini ise sosyologların bile anlayamaz” dedi.

 

CHP bizi ciddiye alırsa birlikte oluruz
Aliriza Güzel, “Sosyalıst solun iki alternatifi var, gerici ve sağcı oluşumlara karşı halka en yakın gördüğümüz adayları desteklemek, yani AKP karşısında kim güçlüyse onu destekleyeceğiz. İkinci düşüncemiz ise biz neden hep düzen partilerinin peşine takılalım biz kendi adaylarımızla çıkıp kendi söylemlerimizi halka anlatılımdır. Ama bu son düşüncemiz büyük şehirlerde tutmaz. Sol CHP’yi ve HDP’yi bekliyor. ÖDP’nin merkez kararı AKP’nin karşısında en geniş halk ittifakı kurulmasıdır ve bu ittifaklar içinde yer alarak belediye meclis üyeliklerine bizden adayların herhangi bir tartışma yapmadan katılmasıdır. CHP’liler bizi ciddiye almaları durumunda ve bu taleplerimizi kabul ederlerse destek oluruz. Yok biz kendi adayımızla devam edeceğiz, gelin bizi destekleyin kandırmasına başvurursalar bizde ona göre hareket edeceğiz, yani HDP’yi destekleyeceğiz.   


CHP vatandaşın kandırılmasına bizi de ortak etti
Türkiye’de sanki demokrasi var, hak hukuk adalet var bu işliyor algısı yaratılıyor. Ülkemiz büyük bir kirlilik içinde, ahlaksızlık diz boyu. Bakınız halkımız oyunu kullanıyor ama seçimlerin sonuçları halkın kullandığı şekilde yansıyıp yansımadığına, hile olup olmadığına dair kimse kesin konuşamıyor. Kimse bana çıkıp diyemiyor “ Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da MHP’nin 2,5 milyon oyu arttığı doğru değildir, bu oylar sahtedir, gayrimeşrudur” CHP bize “gidin oyunuzu kullanın, bu ülke demokratik ülkedir, oylarınız bizim kontrolümüzün altındadır” dedi ve bizde gittik oyumuzu kullandık ve şimdi anladık ki vatandaşın kandırılmasına bizi de ortak etmişler. Sandıklara sahip çıkamayan ve halen daha seçim sonuçlarını sorgulayamayan CHP güven vermiyor ama başka çaremiz yok…! Seçim gecesi sabahlara kadar televizyon ekranının başında bekledik ve sabahleyin soyulduğumuzu anladık.
 
Gerçek bir siyasetçi isen veya siyaset yapıyorsan, sokağa, sandığa hakim olacaksın, halka temas edeceksin. Meclis üyesi olacaksan, imarı, hukuku, eğitimi yani ilçende neler olduğunu bileceksin ve öyle adayım diyeceksin. Ama CHP’de böyle olmadığını duyuyoruz, yandaşlık, akrabalık, memleketçilik öncelikleriymiş. Birde siyasi gelecek kaygısı ile delegesi çok olanlar öncelikleriymiş. Biz böyle bir anlayışa elbette karşı çıkarız, bizim önceliğimiz mücadeleyi halk için, memleket için yapanlardır.
CHP seçim kazanmak istiyorsa, AKP iktidarını devirmek ve iktidarın rakibi olmak niyetindeyse, AKP’nin gerçek muhalifi olan siyasi partiler ve demokratik sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeli. HDP ile ortak hareketten korkmamalı, oynanan bir oyun olduğunu ve bu oyunu bozmalıdır. AKP her seçimde milis güçleri ile tarikatlarla, cemaatlerle ve bindirilmiş kıtaları ile ve her türlü hilelerle, devletin imkanlarını kullanarak demokratik yollardan saparak seçim kazanıyor. Biz bu anlayışı yıkmak için ne yapıyoruz, CHP ne yapıyor, hangi STK’yi destekliyor veya bir yer birilerine tahsis ediyor?  Bakınız CHP dışında sol kalmadı, CHP’yi de soldan kopardılar. Sol bu seçimlerde birşey yapamaz, bakınız HDP üzerinde baskılar var ve sokağa çıkamıyor, hayır platformunu kurduk CHP bu oluşuma neden sıcak bakmıyor, neden destek olmadı anlamış değilim.


  


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —