Esenler'in Sevilen Müdürüne Vefasızlık!

Esenler

Esenler'deki öğrencilerin ve öğrenci velilerinin güvenip saygı duyduğu Engin Can Güre İlköğretim Okulunun başarılı müdürü Eyüp Demir’e ahde vefasızlık.

 
 
Esenler’in Sevilen Müdürüne Vefasızlık!

Esenler’de eğitimine çığır açan, Esenler’in tanıtılmasında büyük emeği bulunan ve bu başarılar sonucunda birçok ödül alan,Eğitimde çitayı yükselterek  üst sıralarda yer almasında önemli rolü bulunan ve Esenlerdeki öğrencilerin ve öğrenci velilerinin güvenip saygı duyduğu Engin Can Güre İlköğretim Okulunun başarılı müdürü Eyüp Demir’e ahde vefasızlık.

Eyüp Demir, yaklaşık 14 yıl boyunca Fatih İlköğretim Okulu ve Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nda görev yaptı. Bu süreler içerisinde birçok Türkiye derecesi elde ederek Esenler’in isminin duyulmasında önemli rol oynayan Demir, okul müdürlerine uygulanan rotasyonun ardından 2010 yılında Engin Can Güre İlköğretim Okulu’na atandı.  
Engin Can Güre İlköğretim Okulu’na atanır atanmaz yaptığı önemli çalışmalarla Engin Can Güre’yi velilerin ve öğretmenlerin en çok tercih ettiği okul haline getiren Demir, 2012–2013 döneminde uygulamaya giren 4+4+4 sistemiyle birlikte ortaokul ile ilkokulun ayrılmasının ardından Engin Can Güre İlkokulu’nda görevlendirildi.

Tatil yerine hizmeti tercih etti
2012–2013 Eğitim ve Öğretim döneminin sona ermesinin ardından birçok okul müdürü tatile giderken Engin Can Güre İlkokulu Müdürü Eyüp Demir ise Esenler’de kalarak okulunun eksikliklerini gidermekle uğraştı.
Elinde kazma kürek bir yandan konferans salonun yenilenmesi için ustalara yardım eden Demir, diğer yandan ise öğrenci ve öğretmenlerinin daha nezih bir ortamda olmaları için okulun tuvaletlerini, koridorlarını, öğretmenler odasını ve sınıflarını yeni sisteme göre dizayn ettirdi. Bu kadar fedakârlık yapan Demir, okul müdürlerinin değerlendirme puanlamasından 64 puan alarak baraj altında kaldı. Ve böylece okul müdürlüğü görevi sona ermiş oldu.


Eğitimciler: Bizim için sürpriz oldu
Elde ettiği önemli başarılarla Esenler’in ismini sadece İstanbul’da değil, tüm Türkiye’ye duyuran Eyüp Demir, 75 puan barajının altında kaldı.
Demir’in 75 puan barajının altında kalmasının kendileri için çok sürpriz olduğunu belirten eğitimciler, “Eyüp Bey’i seversiniz veya sevmezsiniz ama onun idareciliğini ve çalışkanlığını hiç kimse inkâr edemez. Kendisi bu zamana kadar Esenler eğitimine önemli katkılar sunmuştur. Bu nedenle Eyüp Bey’i ayrı ayrı sendikalara üye olan veya olmayan herkes takdir etmiştir. Onun için kendisinin 75 puan barajının altında kalması bizleri şaşırtmıştır” diyerek, üzüntülerini dile getirdiler.

Demir neden barajı geçemedi? 
Engin Can Güre İlkokulu Müdürü Eyüp Demir’in 75 puan barajını geçememesi ile ilgili kulaktan kulağa dolaşan bazı iddialar ise şöyle;
1-) Türk Eğitim-Sen’nin Kurucularından olması
2-) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile arasının iyi olmaması
3-) Esenler eğitimi denilince isminin hep ön planda yer alması
4-) Öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin en çok tercih ettikleri Okul Müdürü olması
İşte kulaktan kulağa dolaşan bu iddiaların doğru olup olmadığı ise Esenler İlçe Milli Eğitim Müdür
 Vekili Bayram Ercan’ın kamuoyuna yapacağı açıklamaların ardından netlik kazanacak.

Eyüp Demir kimdir?
1958 yılında Akçaabat’ta doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Demir, İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Lisans Tamamlama Programını bitirdi. Daha önce Trabzon-Araklı İlçesi Sularbaşı Köyü`nde 3 yıl, Esenler Fatih İlköğretim Okulu`nda 14 yıl ve Esenler Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulun da 14 yıl görev yaptı. 20.08.2010 tarihinde Engin Can Güre İlköğretim Okulu’na atanan Demir, 2012–2013 dönemi 4+4+4 uygulaması sonucu Engin Can Güre İlkokulunda görevine devam etmekteydi.








  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı